Din cuprinsul articolului
Premieră științifică absolută. Cercetătorii au analizat ARN-ul din țesutul vechi de 130 de ani al unui tigru tasmanian, un vestit marsupial carnivor.
La fel ca ADN-ul, ARN-ul (acidul ribonucleic) transportă informații genetice. Însă, în loc să aibă un dublu șir de nucleotide, așa cum are ADN-ul, ARN-ul este alcătuit dintr-un singur șir. Acest lucru îl face mai susceptibil de a se degrada mai greu în timp.
Înțelegerea ARN-ului este necesară pentru a afla mai multe despre biologia unui animals Așa credea declarat Emilio Mármol Sánchez, cercetător la Centrul de Paleogenetică de la Universitatea din Stockholm și la Muzeul Suedez de Istorie Naturală.
ARN-ul este intermediarul care transpune planurile ADN-ului în proteinele care construiesc celulele. De asemenea, acesta reglează metabolismul celular.
ARN-ul „îți oferă o privire asupra biologiei reale, asupra modului în care funcționa metabolismul celulei atunci când era în viață”, a declarat Sánchez.
Acest lucru este deosebit de interesant în cazul tigrilor tasmanieni, sau thylacines (Thylacinus cynocephalus). Ei sunt marsupiali carnivori care au trăit în Australia până acum aproximativ 3.000 de ani.
Populația continentală s-a stins și singurii supraviețuitori au rămas pe insula Tasmania. Acești supraviețuitori au fost împinși spre dispariție de vânătoarea umană.
Ultimul specimen cunoscut a murit într-o grădină zoologică din Hobart, Australia, în 1936. În ciuda faptului că erau marsupiale, thylacines erau remarcabil de asemănătoare cu câinii.
Acest lucru reprezintă un caz de evoluție convergentă: două neamuri distincte dau naștere unui animal cu multe asemănări. Probabil pentru a acesta ocupa o nișă biologică, potrivit livescience.
Mármol Sánchez și colegii săi au extras ARN, și au analizat atât țesutul muscular, cât și cel al pielii. Primul obstacol a fost să demonstreze că pot extrage ARN de la animalul propriu-zis. Nu doar ADN sau ARN provenit de la oamenii care au manipulat pieleauscată a animalului. Victoria este considerate a fi una epocală.
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…
Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…
Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…