Sanatate & Dresaj

Prima comună din România care a sterilizat toți câinii din gospodări! Exemplul de bună practică

Din cuprinsul articolului

Este vorba de o comună din județul Galați, unde primarul a demarat o acțiune de sterilizare pentru toți câinii afați în comună. Campania de sterilizare și microcipare a fost gratuită pentru stoparea fenomenului înmulțirilor necontrolate.

Comuna Nămoloasa, aflată pe malul Siretului, este prima  localitate din județul Galați care a luat decizia sterilizării animalelor cu stăpân. Primarul comunei Nămoloasa spune că a luat această decizie pentru a opri înmulțirea necontrolată a animalelor, dar și pentru a face economie la bugetul local, potrivit Adevărul.

Înmulțirea necontrolată a animalelor

„Suntem prima comună din județul Galați care am decis să sterilizăm toți câinii cu stăpân. La țară, oamenii nu au posibilități să-și sterilizeze la cabinetul veterinar animalele. Prin acest demers am dorit să oprim înmulțirea necontrolată a animalelor, care poate deveni  o problemă în contextul economic actual. Exista riscul, la un moment dat, ca oamenii să nu-i mai poată hrăni și să ajungă pe străzi. Astfel, povara ar fi fost pe bugetul comunei, pentru construirea unui padoc. În loc să cheltuim bani pentru construirea de padocuri mai bine sterilizăm animalele și dăm dovadă de spirit civic”, a declarat pentru „Adevărul” primarul comunei Nămoloasa, Adrian Răsmeriță.

Reprezentanții asociației de protecție a animalelor „Ajutați-l pe Lăbuș” au realizat această campanie cu ajutorul Consiliului Local. Peste o sută de animale (câini și pisici) au fost sterilizate gratuit la Nămoloasa.

„Ne bucurăm că atât primarul, cât și localnicii au înțeles cât de importantă este sterilizarea și asumarea, prin microcipare, a câinilor. Am fost ajutați în acest demers de o fundație pentru protecția animalelor din Germania, care a suportat toate costurile pentru sterilizarea a 117 animale: 74 câini și 43 de pisici. Sterilizarea este singura și principala metodă de stoparea a înmulțirii câinilor fără stăpân. Iar comunitatea din Nămoloasa a înțeles acest lucru. Este un exemplu de bună practică, pe care sperăm să-l folosească și alte primării din județ. Este nevoie de gestionarea responsabilă a  problemei câinilor cu și fără stăpân și doar cu ajutorul administrațiilor locale putem îndeplini acest obiectiv”, a spus Corina Grigore, administrator al asociației „Ajutați-l pe Lăbuș”.

Recent Posts

Cum să îngrijești pielea uscată unui câine?

Înainte de a trata pielea uscată a câinelui dumneavoastră, trebuie să determinați cauza principală. Dacă…

3 zile ago

Un tânăr de 17 ani arestat pentru uciderea unei pisici

Un tânăr de 17 ani din comuna Petreștii de Jos, județul Cluj, a fost reținut…

3 zile ago

Două pisici drogate au ajuns la Spitalul Veterinar de Urgență din București

Într-un caz neobișnuit, două pisici au fost internate la Spitalul Veterinar Universitar de Urgență din…

3 zile ago

Comerț ilicit cu animale pentru Anglia. Anchetă de proporții privind angajații din DSVSA Timiș

Polițiștii din județul Hunedoara au oprit recent un transport ilicit de câini și pisici care…

3 zile ago

Este un „an canin” într-adevăr echivalentul șapte ani? Cum se calculează corect vârsta câinelui?

Într-una dintre cele mai cunoscute reclame Alpo din anii '80, actorul Lorne Greene proclama: „Danny…

3 zile ago

Fotografii ale unor animale incredibil de frumoase cu două culori diferite ale ochilor

Importanța pe care o acordăm momentului în care privim în ochii cuiva sau a ceva…

3 zile ago

Parteneri