Lumea animalelor

Prima înregistrare video cu un animal extrem de rar, pe cale de dispariție. Doar 30 de exemplare mai existau în 1930

Acest animal, wombat cu nasul păros din nord, este unul dintre cele mai periclitate animale din lume. În 1930, existau doar aproximativ 30 de exemplare, dar acum, există multe motive de sărbătoare.

Habitatul preferat al Wombat-ului cu nasul păros din nord este pădurea deschisă de eucalipt, din care în secolele XIX și XX au fost defrișate întinderi vaste pentru pastorație. Concurența cu efectivele de animale și iepurii reprezintă, de asemenea, o amenințare, iar dingo și câinii sălbatici se hrănesc cu wombat.

wombatul australian, mai sunt doat 300 de exemplare în toată lumea

Câinii dingo sunt o amenințare pentru wombat-ului cu nasul păros

Din punct de vedere istoric, această specie a fost persecutată direct de către coloniștii europeni; în 1884, peste o mie de exemplare au fost împușcate pe o singură proprietate din NSW Riverina. Până în anii 1980, doar o singură populație se agăța de supraviețuire într-o insulă de tufișuri rămase în pădurea Epping.

Atunci când numărul acestora a scăzut la doar 35 de exemplare, Queensland Parks and Wildlife Service a înființat un program dedicat pentru a proteja wombaturile din Epping Forest. Populația și-a revenit constant, ajutată de un gard de 20 de kilometri care exclude din parc câinii Dingo și câinii sălbatici, construit în 2002.

Descriere

Wombaturile cu nasul păros din nord sunt cele mai mari dintre cele trei specii pe cale de dispariție de wombat din Australia, ajungând să aibă o lungime de un metru și o greutate de până la 30 de kilograme. Au un aspect distinctiv, cu un nas lat, urechi ascuțite, blană moale de culoare cenușie și pete slabe de culoare neagră pe ochi. Își folosesc membrele anterioare puternice și musculoase și ghearele lungi pentru a excava sisteme de vizuini vaste.

Ecologie

Wombat cu nasul păros, o specie pe cale pe dispariție poate trăi cel puțin 30 de ani, petrecându-și cea mai mare parte a timpului sub pământ și ieșind noaptea pentru a se hrăni cu ierburi și sedimente. Femelele se înmulțesc o dată la doi ani în condiții favorabile, dând naștere unui singur pui care continuă să se dezvolte timp de 9-10 luni sub supravegherea mamei. În condiții de secetă, reproducerea este redusă.

Aria de răspândire și abundența

Wombat cu nasul păros din nord este limitat la două locații din Queensland. Singura populație sălbatică relictă se află în Parcul Național Epping Forest, cu un număr estimat de 300 de indivizi. O a doua colonie a fost înființată în 2009 la Richard Underwood Nature Refuge din apropierea orașului St George, în sudul Queensland.

Refugiul se întinde pe 130 de hectare închiriate de guvernul din Queensland de la proprietari privați. Acesta este înconjurat de un gard care exclude dingo și câinii sălbatici și descurajează vulpile și pisicile. Se estimează că în acest loc sunt prezenți aproximativ 15 wombat, potrivit australianwildlife.org.

Recent Posts

Primul animal pe care îl vezi în această ilustrație îți va defini personalitatea!

Fiecare dintre noi are anumite trăsături de caracter care dezvăluie cine suntem cu adevărat. Unii…

o zi ago

Ce rase de câini să alegi în funcție de semnul tău astrologic?!

Cumpărarea și alegerea  unei rase de câine este extrem de importantă! Vei trăi cu câinele…

o zi ago

Știați că prietenii noștri blănoși înțeleg când le spunem „Te iubesc”?

De câte ori pe zi îi spui câinelui tău „te iubesc”? Un nou studiu a…

o zi ago

Acestea sunt cele mai greu de dresat rase de câini: este cățelul tău una dintre ele?

Este prietenul tău blănos una dintre rasele de câini care sunt aproape imposibil de dresat?!…

o zi ago

Motivul pentru care delfinii își „zâmbesc” unul altuia atunci când se joacă. Rezultatele studiului te vor suprinde!

Pentru oameni, afișarea unui zâmbet este o modalitate ușoară de a evita neînțelegerile. Și, conform…

o zi ago

O specie de șarpe cu mulți dinți, recent descoperită, poartă numele lui Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio are acum o nouă specie de șarpe numită în onoarea sa! Cercetătorii au…

o zi ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL