Lumea animalelor

Produse toxice pentru câini și pisici. Banale dar letale

Animalele investighează lumea cu ajutorul gurii și pot ingera accidental produse sau substanțe otrăvitoare. Ca un iubitor de animale responsabil doriți să vă păstrați prietenul blănos în siguranță și sănătos. Dar, natura curioasă a blănosului îl poate băga uneori în necazuri.

Pentru a vă ajuta să vă luați măsuri de precauție și să vă asigurați că animalul de companie rămâne în siguranță, vă prezentăm o listă cu cele mai frecvente substanțe toxice. Multe dintre acestea se găsesc în și în jurul casei .

Produse medicamentuoase fără prescripție medicală

În 2018, ASPCA a primit 213.773 de apeluri, dintre care aproape 20% au fost legate de ingestia de medicamente eliberate fără prescripție medicală, Ibuprofenul, naproxenul, medicamentele pentru răceală și suplimentele pe bază de plante, au dat mari bătăi de cap veterinarilor.

Chiar și un medicament care nu necesită prescripție medicală poate fi extrem de periculos pentru animalul dumneavoastră companie. Antiinflamatoarele nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul și naproxenul, pot provoca insuficiență renală acută. Nu ar trebui să fie administrate niciodată animalelor de companie. Nu încercați să tratați problemele medicale ale animalului de companie fără a consulta un medic veterinar.

Medicamentele pentru ADHD, antidepresivele și medicamentele pentru inimă au fost cel mai frecvent ingerate de animalele de companie. Animalul de companie poate suferi efecte secundare semnificative de la orice medicament uman pe care îl consumă. Păstrați toate medicamentele depozitate în siguranță în interiorul unui dulap sau la înălțime, unde animalul nu poate ajunge.

Produse toxice pentru câini și pisici

Multe alimente care sunt sigure pentru oameni pot fi mortale pentru animalele de companie. Țineți următoarele alimente toxice departe de iubitul companion:

Ciocolată; Xilitol (care se găsește adesea în guma de mestecat fără zahăr); Struguri și stafide; Ceapă; Usturoi; Alcool
Băuturi cu cofeină; Aluat crud de drojdie; Carne crudă sau insuficient gătită.

Nu lăsați niciodată mâncarea acolo unde companionul poate ajunge la ea și țineți animalele de companie departe de bucătărie atunci când copiii mănâncă, pentru a-i împiedica să înghită mâncarea scăpată.

Ce se întâmplă cu produsele veterinare cu prescripție medicală?

Medicamentele prescrise pentru animale sunt adesea aromatizate pentru a crește palatabilitatea. Animalele de companie le pot confunda cu bunătăți și pot mânca mai mult decât trebuie. Animalele de companie curioase pot mânca chiar și pastilele care nu sunt aromate.

Țineți toate medicamentele departe de raza de acțiune a animalului dumneavoastră de companie. Nu uitați că animalele pot mesteca flacoanele de plastic, așa că siguranța pentru copii nu înseamnă și siguranța pentru animale.

Obiecte de uz casnic sunt periculoase pentru animalul de companie

Produse precum vopseaua, lipiciul și substanțele chimice de curățare sunt adesea lăsate afară, presupunând că animalele de companie nu vor mânca aceste substanțe cu gust neplăcut. Dar, uneori, animalele de companie înghit lichidele pentru că se simt bine sau au o textură interesantă.

Produsele de uz casnic pot conține substanțe chimice periculoase, iar unii cleiuri de uz casnic se dilată în stomac, provocând un blocaj care poate pune viața în pericol.

Rodenticide, insecticidele și animalele de companie

Produsele concepute pentru a ucide rozătoarele sunt deosebit de periculoase pentru animalele de companie. Pot fi tentate să mănânce cărămizile, granulele sau pelete gustoase lăsate afară pentru șoareci și șobolani.

Rodenticidele ucid rozătoarele prin producerea de hemoragii interne, umflarea creierului sau producerea de gaze toxice. Nu puneți niciodată momeala pentru șobolani acolo unde animalulo poate găsi. Momeala pentru furnici, sprayurile pentru insecte și pulverizatoarele de ceață sunt otrăvitoare.

Citiți etichetele pentru a asigura utilizarea corectă a acestor produse și pentru a preveni expunerea animalelor de companie în timpul și după utilizare. Depozitați toate insecticidele pe rafturi înalte, departe de raza de acțiune a animalelor de companie.

Plante toxice pentru animalele de companie

Plantele care se găsesc în straturile de flori, grădinile de legume și în ghivecele și de interior pot fi toxice pentru animalele de companie. Pisicile, cărora le place în mod deosebit să ronțăie verdeața, sunt sensibile la multe tipuri de plante. Și câinii pot fi în pericol.

Cele mai comune plante toxice includ: Crocus de toamnă; Azaleea; Cyclamen; Narcisele; Dieffenbachia; Iacint
Kalanchoe; Crinul din vale; Crini; Oleander; Palmier Sago; Lalele.

Dacă animalul de companie mănâncă frunze, flori sau tulpini, duceți-l imediat împreună cu o mostră de plantă la medicul veterinar. Este posibil ca semnele de toxicitate să nu fie evidente. Este vital să îndepărtați materialul otrăvitor cât mai curând posibil pentru a preveni absorbția toxinei în organism, potrivit aaha.org.

Recent Posts

Marley, pisica anului 2024. Sprijinul emoțional al fameilor traficate: „este un exemplu minunat al puterii iubirii”

Marley, pisica anului 2024,  despre care se spune că  are „darul incredibil al empatiei” ajută…

5 ore ago

Picki, îngerul salvator care și-a salvat stăpânul cu deficiențe de auz în urma potopului din Galați

Povestea lui Ionuț din județul Galați, salvat din calea viiturilor de cățelul său Picki, este…

6 ore ago

Misiune deosebită pompierilor: cățel salvat de sub dărmături într-o zonă inundată din Galați

Cățel salvat de sub dărmături. În satul Slobozia Conachi, afectat grav de inundații, pompierii din…

7 ore ago

Parteneriat între două mari companii: împreună pentru promovarea responsabilității față de animale

 Organizația Eduxanima și Fressnapf România au format un parteneriat strategic pentru a promova protecția și…

8 ore ago

Blondul din Berceni, motanul care se plimbă pe la geamurile bucureștenilor din cartier

Povestea Blondului din Berceni, un motănel fără adăpost, a captat atenția comunității online din București.…

9 ore ago

Caz cutremurător / Acuzații deosebit de grave aduse unor doi copii din Prahva, de 13 și 15 ani: suspectați că au ucis cu cruzime patru pui de câine.

Tragedia  s-a petrecut într-o localitate din județul Prahova, unde doi copii, cu vârste de 13…

10 ore ago

Parteneri