Din cuprinsul articolului
Un proiect inedit a fost plămădit de o Grădina Zoologică din pentru România. Locuitorii Brașovului, chiar și firmele din oraș au posibilitatea să îngrijească un animal de la grădina zoologică. Astfel,doar cu 10 euro numele donatorului se va regăsi pe un panou montat la intrarea în Zoo.
Proiectul a fost gândit de ceva timp de conducerea Grădinii Zoologice iar aleșii locali își vor da acordul în ședința de Consiliul Local Brașov.
Desigur, că nu veți putea pleca acasă cu vreun leu sau vreo girafă, în schimb animalele vor rămâne sub stricta supraveghere a îngrijitorilor, iar „adoptatorii” în funcție de pachetul pentru care au optat, vor beneficia de serie de facilități.
De pildă, pentru un pachet de 10 euro anual, numele respectivului va fi afișat pe un panou chiar la intrarea în Grădina Zoologică. Pentru iubitorii de animale care au ceva mai mulți bani, există posibilitatea alegerii unui pachet de 2.500 de euro, care le va permite să urmărească în timp real animalul adoptat.
„Am pregătit mai multe pachete. Cel mai ieftin este de 10 euro pe an, iar pentru această sumă, numele adoptatorului se va regăsi pe un panou de la intrarea în Grădina Zoologică.
Cel mai mare tarif este de 2.500 de euro pe an, care, în viitor, le va permite adoptatorilor să urmărească live animalul, pentru că urmează să implementăm un proiect ce presupune montarea de camere de monitorizare”, a explicat directorul Grădinei Zoologice din Brașov, Alin Pînzaru.
Dar asta nu este tot, Pînzaru a precizat că respectivii donatori vor avea parte și de alte surprize cum ar fi montarea unei plăcuțe chiar pe țarcul animalului, iar în funcție de pachetul ales pot chiar să își boteze animalul, în cazul în care acesta nu are deja un nume.
Sloganul campaniei este „Adoptă în Zoo, conservă în natură”,iar banii strânși vor fi donați către proiectele de conservare.
„O parte din bani vor fi folosiţi pentru animalele de la Zoo Braşov, fie pentru achiziţia de hrană, fie pentru diferite amenajări. Pe de altă parte, conform legislaţiei, dar şi cerinţelor EAZA (Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor – n.r.), Grădinile Zoologice au obligaţia de a investi în conservarea speciilor în natură şi, dacă nu pot derula propriile proiecte, aceste unităţi trebuie să sprijine astfel de iniţiative. Practic, prin această campanie, fiecare adoptator sunt susţinute eforturile de conservare a speciilor în mediul lor natural”, a adăugat Pînzaru.
În momentul de făță, Grădina Zoologică din Brașov găzduiește 111 specii, foarte multe animale au fost aduse după 2014. După ce se vor finaliza lucrările la adăposturi, vor fi aduși pinguini și lei de mare, potrivit bzb.ro.
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…