Din cuprinsul articolului
Indiferent dacă patrupedul tău nu se înțelege cu alți câini, sau se bate rar, fiecare proprietar de câine ar trebui să știe cum să oprească lupta dintre câini.
Există o varietate de motive pentru care câinii se pot bate, de la protecție, la paza resurselor și până la prea multă (sau prea puțină) stimulare. Iată ce trebuie să știi despre motivele pentru care câinii se bat și cum să oprești câinii să se bată.
Câinii se bat din diverse motive. De cele mai multe ori, luptele au o cauză de bază. Obișnuiam să discutăm despre mentalitatea de haită a unui câine și despre o anumită nevoie inerentă de a aparține unei structuri sociale sau ierarhii.
Oamenii credeau că motivația comportamentului era aceea de a câștiga un „loc” mai înalt în acea ierarhie. În ultimii 20 de ani, această filozofie și această teorie au fost infirmate. Astăzi avem o mai bună înțelegere despre comportamentul câinelui, ceea ce ne permite să interpretăm mai bine acțiunile lor iminente. Și a devenit foarte evident că majoritatea patrupezilor se luptă ca răspuns la o amenințare sau la o stimulare externă pe care o simt ca pe o amenințare.
Atunci când discutăm despre strategii pentru a opri câinii să se bată, trebuie să învățăm câte ceva despre motivele pentru care aceștia procedează astfel. Acest lucru necesită o mai bună înțelegere a semnelor de agresivitate, anxietate și frică la câini precum și învățarea unor strategii adecvate pentru a preveni ciocnirile.
Identificate aceste semne din timp, puteți învăța să dezamorsați o situație. De asemenea, ar trebui să știți cum să opriți lupta dacă aceasta are loc și cum să rămâneți în siguranță în cazul unei lupte.
Înțelegerea factorilor care contribuie la lupte vă poate ajuta să cunoașteți comportamentul câinelui dumneavoastră și să anticipați o problemă înainte ca aceasta să apară. De asemenea, vă poate permite să identificați factorii declanșatori pentru animalul de companie.
Puteți învăța apoi să evitați factorii declanșatori sau să lucrați la indicii pozitive de dresaj care vor reorienta atenția câinelui și vor permite să preveniți o luptă. Câinii pot deveni agresivi cu semenii pe care îi cunosc, cum ar fi un coleg de joacă, sau cu un străin. Motivele pentru bătaie pot include:
Comportament de protecție/păstrarea resurselor
Acest lucru poate apărea atunci când un câine își protejează proprietatea sau teritoriul sau un alt animal sau om din familie. Poate, de asemenea, să manifeste agresivitate atunci când își protejează mâncarea sau bunurile prețioase, cum ar fi jucăriile sau mingile.
Suprastimulare/Excitare
De ce ar provoca agresivitate dacă se joacă prea mult? Acest lucru se întâmplă atunci când sunt supraexcitați. Ei nu au o priză pentru a-și expulza excesul de energie. Unii câini aleargă de colo-colo, alții mănâncă lucruri pe care nu ar trebui să le mănânce, iar alții se vor bate cu primul câine pe care îl văd. Suprastimularea poate apărea atunci când se angajează în activități zilnice sau chair și când au de-a face cu evenimente noi.
Substimulare
În timp ce prea multă stimulare poate provoca supraîncărcare senzorială și stres, contrariul este la fel de adevărat. Lipsa de exercițiu, de stimulare mentală sau de contact fizic cu membrii familiei poate duce, de asemenea, la comportamente agresive.
Redirecționarea poate avea loc atunci când animalul acționează asupra celui mai apropiat lucru de el. De exemplu, curierul UPS sună la ușă. Câinele nu poate ajunge la curier, dar poate merge să-și atace colegul de casă din apropiere. Aceasta este o cauză frecventă a agresivității între gospodării.
Căutarea atenției și motivul medical subiacent
Câinii pot manifesta agresivitate atunci când caută atenție deoarece stăpânii lor acordă mai multă grijă unui alt animal de companie sau chiar a unui copil din casă.
Câinii care au dureri sau sunt bolnavi o pot manifesta în diverse moduri. În cazul în care apare agresivitatea, evaluați animalul de companie de către un medic veterinar pentru a exclude motivele medicale subiacente.
La fel cum oamenii nu se înțeleg întotdeauna între ei, unii câini pur și simplu nu-i plac deloc pe ceilalți câini sau un câine poate să nu placă un anumit câine. Deși reprezintă excepția, nu regula, unii câini sunt în mod înnăscut mai predispuși să fie agresivi. Cu toate acestea, probabil că există totuși un factor declanșator la care pur și simplu nu am fost martori.
Recunoașteți semnele unei lupte iminente
Identificați semnele de anxietate sau frică înainte ca animalul de companie să escaladeze până la bătaie, puteți opri lupta din fașă. Învățând să recunoașteți diferențele dintre jocul obișnuit și jocul agresiv, puteți monitoriza escaladarea. Pentru a face acest lucru, trebuie să discutăm unele dintre aceste comportamente normale.
Este crucial să știi ce comportamente sunt normale în timpul jocului. Atunci când patruepzii se joacă împreună, adesea se vor mușca sau se vor ciupi de gât și vor sări unul pe celălalt, dar corpurile lor vor rămâne relaxate. Vor avea urechile și ochii relaxați atunci când se joacă.
Câinii sunt foarte buni la citirea emoțiilor umane. Așa că, dacă sunteți stresat, ei vor simți acest lucru. Dacă țipați la ei și sunteți gălăgioși și zgomotoși pentru că vedeți un alt câine venind în depărtare, nu veți face decât să creșteți propriul nivel de anxietate și stres al acelui animal de companie.
Atunci când observați o schimbare subtilă în comportamentul câinelui dumneavoastră sau când vedeți acel câine peste drum, rămâneți calm. Proiectați calm și încredere în animalul dumneavoastră de companie, dar vorbiți pe un ton normal și liniștitor.
Dacă țipați și urlați, nu faceți decât să creșteți șansele ca patrupedul să reacționeze, crezând că există o amenințare. Pentru unii câini, nu uitați, amenințarea este egală cu un răspuns de luptă.
Asigurați-vă întotdeauna că face suficientă mișcare. Plimbările în lesă, alergatul în curte, joaca în parc sunt esențiale pentru exerciții fizice. Dar nu uitați de stimularea mentală, cum ar fi timpul de adulmecare, jucării cu mâncare și dresajul câinelui, cum ar fi îngrijirea cooperantă, și multe altele. Dacă nu reușești să stimulezi mintea poate duce la plictiseală și la comportamente de actorie
Puteți lua în considerare: Aruncarea unei pături peste ei sau între ei; Aruncați apă peste ei
Utilizarea unui zgomot puternic care să distragă atenția, cum ar fi o sirenă de ceață, un fluier sau un simbol. Există aplicații de telefon pe care le puteți folosi pentru a crea sunete ciudate. Folosiți un obiect suficient de greu, cum ar fi un scaun, care să vă protejeze, dar care ar putea ajunge între ei, potrivit petnewsdily.com.
Prea târziu, au luptat, ce se întâmplă acum?
Nu încercați să despărțiți doi câini punându-vă la mijloc. Vă veți răni. În timpul unei lupte, câinele tău nu se gândește la mama sau la tata, indiferent cât de blând este. Adrenalina este la cote înalte, iar blana zboară. Vei fi mușcat.
Nu loviți cu piciorul, nu bateți și nu folosiți în niciun fel instrumente pentru a răni câinii. Nu numai că acest lucru îi poate răni, dar îi poate determina să își redirecționeze agresivitatea asupra dumneavoastră. Uneori, însă, nu puteți preveni luptele 100% din timp. Dacă se ajunge la o bătaie, odată ce câinii sunt despărțiți, obțineți spațiu între voi, astfel încât să nu-i vedeți și să nu vă gândiți la ei.
Apoi, verificați-vă cu atenție câinele pentru orice rană deschisă aparentă, sânge, durere, dar faceți-o cu tandrețe. Dacă este dureros, animalul de companie vă poate mușca fără să vrea.
Chiar dacă nu găsiți nicio rană, asta nu înseamnă că nu există. Uneori poate dura ceva timp până când rănile devin evidente. Așadar, nu amânați îngrijirea. Așteptarea chiar și a 24 de ore poate permite durerii și infecției să se instaleze. Așadar, după o bătaie, chiar dacă rănile nu sunt evidente, solicitați îngrijiri de la medicul veterinar.
În cele din urmă, asigurați-vă întotdeauna că vaccinul antirabic al animalului dumneavoastră de companie este la zi. Să presupunem că nu cunoașteți statutul vaccinal al câinelui cu care animalul de companie s-a luptat. În acest caz, este mai sigur să presupuneți că câinele este nevaccinat și să obțineți vaccinul antirabic al animalului dvs. de companie suplimentat.
Fiecare dintre noi are anumite trăsături de caracter care dezvăluie cine suntem cu adevărat. Unii…
Cumpărarea și alegerea unei rase de câine este extrem de importantă! Vei trăi cu câinele…
De câte ori pe zi îi spui câinelui tău „te iubesc”? Un nou studiu a…
Este prietenul tău blănos una dintre rasele de câini care sunt aproape imposibil de dresat?!…
Pentru oameni, afișarea unui zâmbet este o modalitate ușoară de a evita neînțelegerile. Și, conform…
Leonardo DiCaprio are acum o nouă specie de șarpe numită în onoarea sa! Cercetătorii au…