Protejarea animalelor de companie împotriva paraziților! Importanța sfatului venit din partea medicilor.
Căpușele reprezintă un pericol pentru animalele de companie pe toată perioada anului!
Campania „Protect Our Future Too” (#protectourfuturetoo) a fost lansată pentru a crește gradul de conștientizare a impactului pe care schimbările climatice îl au asupra animalelor noastre de companie și a relației pe care acestea o au cu familia în care trăiesc, dar și efectul pe care îl au lunile mai calde de toamnă și iarnă sau temperaturile mai ridicate (în general) asupra sănătății animalelor.
Medicul veterinar este cel mai important atunci când vine vorba despre protejarea animalelor de companie. Potrivit unor vechi obișnuințe, proprietarii de animale aleg să își protejeze câinii și pisicile împotriva paraziților doar în lunile calde de vară, însă lucrurile stau într-un mod diferit. Se pare că acest tratament ar trebui făcut pe toată perioada anului, mai ales după schimbările climatice recente.
„Toate animalele de companie se confruntă cu provocări care țin de mediul în care trăiesc și, deci, și cu paraziți diferiți. De aceea, este important ca medicul veterinar să fie informat despre stilul de viață al animalelor de companie, pentru a putea oferi soluția ideală care să dea rezultate pe toată perioada anului,” a declarat Conf. univ. Dr. Bogdan Alexandru Vițălaru, Conferențiar la Facultatea de Medicină Veterinară din București.
Protejarea animalelor de companie împotriva paraziților!
78% dintre medicii veterinari din Europa spun că numărul paraziților a crescut, iar 74% consideră că paraziții sunt periculoși chiar și în lunile mai reci. Mai mult, două treimi dintre medicii veterinari chestionați atrag atenția că numărul cazurilor de infecții cauzate de paraziți a crescut, iar 57% dintre medicii veterinari din România consideră că boli precum babesioza sunt acum mult mai des întâlnite la câini.
“Din cauza schimbărilor climatice, noi specii de căpușe au apărut în regiuni în care nu au fost întâlnite până acum și în care nu ar fi supraviețuit în trecut. În plus, căpușele sunt active pentru o perioadă mai îndelungată”, a precizat Conf. univ. Dr. Bogdan Alexandru Vițălaru, Conferențiar la Facultatea de Medicină Veterinară din București.
Un asistent de vânzări dintr-un petshop sau dintr-un magazin online nu poate evalua sănătatea animalului de companie. Nu cunoaște istoricul medical al acestuia, care poate influența alegerea finală a protecției împotriva paraziților, frecvența administrării sau eficiența tratamentului. În schimb, un medic veterinar poate evalua corect starea de sănătate a animalului de companie, poate administra tratamentul adecvat și poate face o evaluare de specialitate, dacă este nevoie.
Toate tratamentele anti-parazitare trebuie utilizate corespunzător, conform indicațiilor. Proprietarii de animale de companie trebuie să știe cum să le folosească, cât de des, la ce intervale de timp și în ce mod se aplică (sub formă de tabletă, local sau sub formă de zgardă).
Pentru a contribui la această inițiativă, proprietarii de animale pot completa formularul de sondaj în acest link.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…