Din cuprinsul articolului
Puricii. Cum scăpăm câinele sau pisica de ei? Adesea, câinii și pisicile găzduiesc parați nedoriți. Medicii veterinari spun că animalele se contaminează cu aceste insecte din medii infestate.
Puricii depun mii de ouă pe un animal, apoi cad pe sol și în toate locurile frecventate de animalele de companie (perne, scaunele de la masina, gaurile din pardoseala, locul de dormit) unde se transforma în larve apoi în nimfe, acoperite de un cocon protector.
În momentul în care percep prezența unui animal sau a unui om (prin vibratii sau lumina), nimfele ies din cocon și se hrănesc cu sângele animalelor și al omului.
Potrivit rompetid.ro, perioadele de infestare maxima sunt de obicei vara si toamna. Puricii sunt nocivi pentru sanatatea cainelui sau pisicii pentru ca:- saliva lor provoaca alergii insotite de un prurit violent, cunoscut si ca DAIP (Dermatita Alergica la Intepatura Puricilor);- pot transmite un vierme animalului (din familia Tenia).
Știati ca? Atunci când 5 purici se afla pe animalul dumneavoastră, 95 se dezvoltă în locuinta dumneavoastră?
Trebuie așadar să asociați tratamentul aplicat animalului cu un tratament aplicat „locuintei dumneavostra” pentru a opri proliferarea si prevenirea unei reinfestari!
Ce sa faceti daca animalul dumneavoastra este infestat?
Trebuie sa eliminati puricii adulti care se gasesc pe animal si sa dezinfectati mediul acestuia.
Pentru a preveni aceasta infestare, va puteti proteja cainele folosind produse speciale, dar trebuie, in acelasi timp, sa inspectati zilnic, cu rigurozitate, blana animalului pentru a inlatura ”chiriașii”