Sari la conținut
Home » Reguli controversate. Ce trebuie să știe proprietarii de animale de companie care stau la bloc

Reguli controversate. Ce trebuie să știe proprietarii de animale de companie care stau la bloc

Reguli controversate. Ce trebuie să știe proprietarii de animale de companie care stau la bloc. Persoanele care dețin animale de companie și locuiesc la bloc trebuie să respecte unele reguli stricte.

În timp ce unii oameni sunt de acord cu ele, în rândul altora stârnesc nemulțumiri și dezbateri aprinse.

Reguli controversate pe care trebuie să le respecte persoanele care locuiesc în apartamente

În prezent, în țara noastră nu există lege care să impună o taxă suplimentară pentru întreținerea animalelor de companie. Pe de altă parte există reglementări care pot afecta traiul persoanelor care cresc câini și pisici în apartamente.

Ce reguli controversate trebuie să știe și să respecte persoanele care au animale de companie și stau la bloc

Legea spune că persoanelor care locuiesc la bloc, în apartament, le este interzis să aibă mai mult de doi câini sau două pisici într-o locuință. De asemenea, nu este permisă creșterea altor tipuri de animale domestice sau păsări de curte în perimetrul blocurilor de locuit.

Proprietarii sunt obligați să sterilizeze și să microcipeze animalele de companie. Cei care nu fac acest lucru riscă să fie amendați. Amenzi primesc și cei care își plimbă prietenii necuvântători fără botniță și zgardă.

Există care impun plata unei taxe de întreținere pentru animalele de companie deținute. Astfel, sunt persoane care plătesc sume de bani în plus la întreținere și pentru animalele de companie.

Potrivit Articolului 47, litera d din Legea 230/2007 și Articolului 50, alineatul 2 din HG 1588/2007, se pot impune anumite costuri suplimentare pentru beneficiarii de apartamente care au animale de companie.

Chiar dacă în lege nu este specifică o taxă în mod clar, o mulțime de persoane care au animale plătesc uneori chiar și sute de lei în plus la întreținere pentru ele.

De ce să îți iei un animal de companie

Dragostea necondiționată a unui animal de companie nu poate fi descrisă în cuvinte. Animalele de companie pot, de asemenea, să reducă stresul, să îmbunătățească sănătatea inimii și chiar să ajute copiii cu abilitățile lor emoționale și sociale.

Cercetările privind interacțiunile om-animal sunt încă relativ noi. Unele studii au arătat efecte pozitive asupra sănătății, dar rezultatele au fost mixte.

S-a demonstrat că interacțiunea cu animalele scade nivelul de cortizol (un hormon legat de stres) și scade tensiunea arterială. Alte studii au arătat că animalele pot reduce singurătatea, pot crește sentimentele de sprijin social și pot stimula starea de spirit.