Sanatate & Dresaj

Remedii naturale pentru pisicile cu tuse

Pisica voastră are o răceală? Este o afecțiune destul de frecventă la feline, cu simptome care variază de la curgerea nasului la strănut și tuse, mucus în ochi, respirație șuierătoare – totul. Dar, la fel ca la oameni, unul dintre cele mai grave simptome ale unei răceli pentru o pisică este tusea.

Pisicile tușesc la fel ca noi și din multe dintre aceleași motive. Tusea este un reflex; atunci când ceva irită partea din spate a gâtului, pasajele respiratorii sau plămânii, organismul reacționează, expulzând ceea ce provoacă iritarea. Este un mecanism important pentru protejarea plămânilor și a căilor respiratorii de obiecte străine și pentru expulzarea materiilor infecțioase din organism.

Tipul de tuse

La fel ca noi, pisicile au diferite tipuri de tuse: o tuse uscată, cu accese; o tuse cu flegmă; o tuse unică, cu gâlceavă; o tuse șuierătoare și acea tuse jumătate tuse, jumătate curățare a gâtului.

Tipul de tuse vă poate spune multe despre cauza ei. De asemenea, este important să rețineți dacă tusea este productivă (însoțită de lichid sau alte materii) sau neproductivă. O tuse poate fi doar o simplă iritație a gâtului, dar poate fi și un simptom al unei probleme mult mai mari. În cazul în care ajungeți în punctul în care trebuie să discutați cu medicul veterinar despre tusea pisicii dvs., dacă sunteți în măsură să descrieți cum sună și dacă este productivă, îl puteți ajuta să își dea seama care este cauza.

O tuse persistentă poate fi un semn al unei infecții a căilor respiratorii superioare, mai ales dacă este însoțită și de strănut, nas care curge, ochi care lăcrimează sau febră. Ar putea fi necesară o vizită la medicul veterinar. Tusea persistentă datorată răcelii sau gripei feline poate fi uneori ameliorată cu medicamente, dar este important să nu-i dați nimic pisicii dvs. fără să vă consultați mai întâi medicul veterinar.

Tusea din cauza mingelor de păr

Cu toate acestea, bilele de păr sunt un motiv comun de tuse la pisici și, de obicei, acestea sunt ușor de tratat cu un medicament fără prescripție medicală pentru bile de păr. Ar trebui să vă puteți da seama destul de ușor dacă tusea pisicii dvs. este cauzată de o minge de păr, deoarece aceasta va expulza în cele din urmă o „minge” de păr asemănătoare unui tub.

Bilele de păr și infecțiile respiratorii superioare sunt minore în comparație cu ceea ce s-ar putea întâmpla de fapt dacă pisica dumneavoastră are o tuse cronică. În secțiunea următoare, vom analiza unele dintre celelalte cauze potențiale ale tusei la pisici.

Tratarea tusei la pisici

Există o mulțime de motive pentru care pisica dumneavoastră ar putea avea o tuse persistentă, în funcție de momentul și modul în care tușește. Vom analiza aici doar câteva dintre cauzele potențiale, dar, în cele din urmă, medicul veterinar este persoana care poate pune un diagnostic definitiv.

Dacă pisica dumneavoastră tușește doar atunci când face mișcare, poate fi vorba de bronșită acută, o inflamație pulmonară. Pisicile cu bronșită cronică sunt mai predispuse să scuipe mucus. De asemenea, pisicile pot dezvolta astm felin, o inflamație pulmonară cronică care poate îngreuna respirația. Un simptom este tusea persistentă, dar aceasta este de obicei însoțită de alte simptome, cum ar fi respirația șuierătoare, gingiile albăstrui, respirația cu gura deschisă și gâfâitul.

Boli grave care deputează cu tuse

Boli mai grave decât astmul pot începe cu o simplă tuse. Insuficiența cardiacă congestivă, de exemplu, poate începe cu o tuse ușoară, umedă, noaptea, care devine productivă în timp. Tusea se poate datora, de asemenea, pneumoniei, unei infecții fungice, limfomului, viermilor cardiaci și unei multitudini de alte boli – multe dintre acestea putând fi tratate cu succes dacă sunt depistate la timp. De aceea, orice tuse care durează mai mult de o zi sau două sau care este însoțită de alte simptome ar trebui verificată de medicul veterinar, doar pentru a fi siguri.

Dacă pisica dvs. tușește și, de asemenea, își dă la gură sau scutură din cap, este posibil să aibă ceva blocat în gât sau în gură. Deschideți gura pisicii – având grijă să nu fiți mușcat – și uitați-vă înăuntru. Dacă găsiți un corp străin și îl puteți îndepărta cu ușurință, faceți-o. Supravegheați cu atenție pisica dvs. în următoarele câteva zile pentru a vă asigura că nu dezvoltă o infecție. Dacă obiectul este blocat în cerul gurii, între dinți sau nu îl puteți localiza deloc, consultați imediat medicul veterinar.

O zgardă poate provoca uneori tusea unei pisici, mai ales dacă este prea strânsă. O zgardă strânsă poate provoca o tuse înfundată. Dacă pisica dvs. poartă o zgardă, verificați dimensiunea. Ar trebui să vă puteți strecura cu ușurință vârful degetului între zgardă și gâtul pisicii. Deoarece pisicilor le place să se strecoare în locuri strâmte, zgarda poate reprezenta un pericol de sufocare. Mulți experți recomandă să folosiți numai zgardele pentru pisici cu caracteristici elastice sau de rupere, astfel încât, dacă pisica agață zgarda de ceva, aceasta să se desprindă ușor.

Ce ar trebui să fac dacă pisica mea tușește?

Dacă tușește rar, nu trebuie să vă faceți griji, dar dacă pisica dumneavoastră tușește constant, apelați la medicul veterinar pentru a face o programare în vederea diagnosticării profesionale a problemei.

De ce pisica mea continuă să aibă guturai, dar nu vomită?

Dacă pisica dvs. continuă să aibă episoade de guturai, dar nu expulzează nimic, ar putea fi vorba de o serie de probleme, inclusiv o minge de păr care este blocată în intestine sau în intestine. De asemenea, ar putea fi ceva blocat în gâtul pisicii dvs. sau ar putea avea o altă problemă cu gâtul, amigdalele sau esofagul.

Este o urgență dacă pisica mea tușește?

Atâta timp cât nu este persistentă, tusea este complet normală și pisica dumneavoastră este probabil sănătoasă. Cu toate acestea, dacă pisica dumneavoastră tușește sânge sau mucus, ar trebui să vă sunați medicul veterinar și să îi cereți sfatul. Este posibil ca acesta să vă sfătuiască să veniți la o consultație de urgență.

Cât durează tusea unei pisici?

Dacă tusea durează mai mult de două săptămâni, este posibil ca pisica dumneavoastră să aibă o infecție, neoplazie, astm sau o altă afecțiune mai gravă. Obțineți asistență medicală dacă pisica dumneavoastră tușește de mai mult de două săptămâni.

De ce tușește uscată pisica mea?

Tusea uscată poate fi un simptom al astmului felin, al viermilor pulmonari, al bolilor de inimă sau o reacție la corpuri străine. Aceste boli pot fi fatale pentru pisica dumneavoastră, așa că trebuie să solicitați asistență veterinară.

Recent Posts

Primul animal pe care îl vezi în această ilustrație îți va defini personalitatea!

Fiecare dintre noi are anumite trăsături de caracter care dezvăluie cine suntem cu adevărat. Unii…

o zi ago

Ce rase de câini să alegi în funcție de semnul tău astrologic?!

Cumpărarea și alegerea  unei rase de câine este extrem de importantă! Vei trăi cu câinele…

o zi ago

Știați că prietenii noștri blănoși înțeleg când le spunem „Te iubesc”?

De câte ori pe zi îi spui câinelui tău „te iubesc”? Un nou studiu a…

2 zile ago

Acestea sunt cele mai greu de dresat rase de câini: este cățelul tău una dintre ele?

Este prietenul tău blănos una dintre rasele de câini care sunt aproape imposibil de dresat?!…

2 zile ago

Motivul pentru care delfinii își „zâmbesc” unul altuia atunci când se joacă. Rezultatele studiului te vor suprinde!

Pentru oameni, afișarea unui zâmbet este o modalitate ușoară de a evita neînțelegerile. Și, conform…

2 zile ago

O specie de șarpe cu mulți dinți, recent descoperită, poartă numele lui Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio are acum o nouă specie de șarpe numită în onoarea sa! Cercetătorii au…

2 zile ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL