Categories: Lumea animalelor

Rezultate promitatoare pentru un vaccin anti-HIV, testat pe maimute

Un vaccin experimental impotriva HIV, virusul imunodeficientei umane, care declansează SIDA, a fost testat recent pe un grup de maimute si a generat rezultate promitatoare, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Harvard din Statele Unite, informeaza 20minutes.fr., preluat de Mediafax.Studiul cercetatorilor americani a fost publicat zilele trecute in revista Science. Acest vaccin „in doi pasi” consta, intr-o prima etapa, in pregatirea sistemului imunitar cu ajutorul unui agent patogen, iar apoi in stimularea sa cu o proteina care se gaseste in membrana HIV. Noua metoda ar putea deveni, potrivit autorilor studiului, cea mai buna strategie de protejare a oamenilor impotriva infectarii cu acest virus. Pentru a masura efectele serului testat, cercetatorii au injectat mai intai maimutele cu un vaccin impotriva unui adenovirus (virusuri asociate cu numeroase infectii umane), cu scopul de a „trezi” sistemul imunitar. In a doua etapa, medicii americani au administrat animalelor o a doua doza de vaccin care a continut de aceasta data o forma purificata a proteinei care alcatuieste membrana HIV, declansand astfel o reactie mai viguroasa din partea celulelor imunitare.Potrivit rezultatelor preliminare, vaccinul a permis obtinerea unei protectii totale pentru jumatate din cele 12 maimute contra unei infectari cu virusul imunodeficientei simiene (SIV), care este similar virusului imunodeficientei umane (HIV). Astfel, noua cercetare a aratat ca exista o asociere foarte puternica intre capacitatea de protectie a acestui vaccin si numarul de anticorpi produsi de organism pentru a combate virusul invadator.Dan Barouch, profesor de virusologie la Universitatea Harvard din Statele Unite, coordonatorul studiului, considera ca noua metoda „deschide calea spre evaluarea unui vaccin valabil pentru oameni”.

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

33 de minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri