Din cuprinsul articolului
Ritualul băii la pisici nu este unul complex, întrucât pisicile sunt animale curate și nu se murdăresc prea des, așa cum se murdăresc cățeii. Ei sunt spălați regulat sub duș sau la salonul de cosmetică canină.
Pisicile își îngrijesc în fiecare zi blana, astfel că, o baie la pisică nu este ceva complicat, dar în niciun caz facilă, ci mai degrabă scurtă și rapidă.
Limba pisicii este ideală pentru curățare, având o structură aspră
Felinele folosesc limba pentru a se curăți, aceasta reprezentând o unealtă minune a îngrijirii blănii, întrucât limba pisicii are numeroase papile acoperite de mici tuberculi care îi dau care îi conferă structura dură.
Acești țepi direcționați spre spate se dovedesc a fi utili la vânat și la ingerarea mâncării, conform zooplus.ro.
Totodată, sunt perfecte pentru curățarea și aranjarea blănii pisicii, dar și pentru îndepărtarea penelor sau a părului de pe pradă. Murdăria, noroiul, părul căzut și chiar paraziții pot fi îndărtați fără efort.
Ritualul băii la pisici nu este unul complex, dar felinele cu părul lung au nevoie de o îngrijire mai atentă, cât și de ajutorul stăpânilor pentru a îndepărta părul căzut.
Când este necesar să îi faci baie la pisică?
Este necesar în momentul în care se murdărește foarte rău sau dacă este accidentată și nu se poate curăța singură. Este recomandat să folosești apă călduță cu puțin șampon destinat pisicilor, dar trebuie să fii atent, fiindcă felinelor le este frică de apă.
După baie este important ca felinele să stea într-un mediu prielnic, cald pentru a nu se îmbolnăvi.
Imediat cum ai scos-o din duș, pune-i prosopul pe ea pentru a se usca. Din fericire, sunt puține situațiile în care pisica are nevoie de baie, întrucât este cea mai pricepută să se spele singură.
Stăpânul o poate ajuta la pieptănat din când în când, mai ales dacă își schimbă blana sau au un animal cu păr scurt.