Categories: Lumea animalelor

Uite cum a fost posibil salvarea unui câine chinuit

Uite cum fost posibil SALVAREA unui CÂINE CHINUIT! Brutalitatea oamenilor asupra animalelor intrece uneori orice imaginatie.Uite cum a fost posibil SALVAREA unui CÂINE CHINUIT! Un caine abandonat pe strazile din Dej a fost salvat de un medic veterinar, dupa ce stapanul sau i-a legat la gat un lant prins cu lacat, fara a folosi si o curea. Cum patrupedul era in crestere, nimeni nu i-a mai largit lantul de la gat, astfel incat acesta s-a incarnat, provocandu-i animalului rani grave si blocandu-i respiratia.Potrivit www.actualmm.ro, cainele a fost dus, de catre un dejean, la cabinetul veterinar, iar salvatorul a povestiti ca, desi patrupedul se afla pe o strada din Dej de cateva luni bune, abia acum s-a putut apropia de el, iar atunci i-a vazut rana grava din zona gatului, formata din cauza lantului metalic prins cu lacat.https://www.youtube.com/watch?v=RaEyckk7diwOdata ajuns cu el la cabinet, medicul veterinar a anesteziat animalul, iar mai apoi, cu un cleste de mari dimensiuni a taiat lantul, care abia ii permitea acestuia sa respire. Dupa aceea, ranile au fost toaletate si cainele a primit cele mai bune ingrijiri, fiind tinut sub supraveghere pana la refacerea totala.Deoarece cainele era microcipat, a fost doar o chestiune de cateva secunde pana cand cei de la cabinetul veterinar au aflat cine este proprietarul acestuia. Este vorba de o familie din judetul Salaj, care desi avea obligatia sa anunte la medicul veterinar din comuna disparitia animalului, nu a facut-o. Proprietarul a fost anuntat despre faptul ca patrupedul a fost gasit in Dej, dar acesta a declarat ca nu si-l mai doreste deoarece l-a inlocuit la scurt timp dupa disparitie. Asociatia Anima Pro Terra se va ocupa de ingrijirea catelei, pana cand cineva isi va dori sa o adopte. Conform legii, daca va fi dat pe mana autoritatilor, pentru abandonul cainelui, proprietarul risca amenda penala sau chiar inchisoarea, intre 6 luni si 3 ani.Reprezentantii Asociatiei Anima Pro Terra spun ca este foarte posibil ca acest caine sa fi ajuns la Dej printr-un transport ilegal de maidanezi, transport prin care localitati din alte judete se debaraseaza de cainii gasiti pe strazi, abandonandu-i in alte localitati. Totusi, desi in ultimii ani despre acest lucru s-a discutat tot mai mult la nivelul autoritatilor locale din Dej, inca nu s-a reusit prinderea in flagrant a unui astfel de transport. 

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

16 minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri