Din cuprinsul articolului
Aceste metode excelente de a-ți menține cățelul sănătos nu sunt greu de realizat și îi pot asigura cățelului sănătatea care să îl ajute să se bucure de tot ceea ce îl înconjoară.
Stăpânul este cel mai în măsură să-și păstreze patrupedul sănătos și plin de vitalitate. Nu numai că este responsabil pentru îngrijirea zilnică a sănătății sale, dar este și persoana care îl cunoaște cel mai bine.
Bolile dentare sunt frecvente la câini, așa că unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru cățelul dumneavoastră este să vă obișnuiți cu curățarea regulată a dinților. Puteți cumpăra periuțe de dinți pentru canini de la veterinarul dumneavoastră, precum și pastă de dinți specială.
Aceasta din urmă este importantă. Pentru început, cățelul tău va prefera aromele (gândește-te la carne mai degrabă decât la mentă). În al doilea rând, pastele de dinți destinate utilizării umane fac prea multă spumă.
Problemele pe care ar trebui să le raportați medicului veterinar includ sângerarea gingiilor sau respirația urât mirositoare a „câinelui”.
Cățelușii au adesea o nevoie incontrolabilă de a mesteca față de adulți, existând diferite teorii cu privire la motivul pentru care acest lucru se întâmplă. Oricare ar fi cauza, dacă vrei să îți protejezi papucii, este o idee bună să îi oferi cățelului tău lucruri care chiar sunt indicate să le mestece!
Ar trebui să ștergeți interiorul urechilor cățelului o dată pe săptămână, folosind o bucată de vată de bumbac separată pentru fiecare ureche. Nu folosiți bețișoare de vată, care pot deteriora ușor urechea. Urechile cățelului dumneavoastră nu trebuie să aibă exces de ceară sau de secreții și nu trebuie să aibă un miros neplăcut.
Dacă suspectați cățelul dumneavoastră ca are probleme la ureche, cum ar fi o infecție, acarieni, nu ezitați să îl duceți la veterinar.
Un cățeluș care are ochi strălucitori, o blană lucioasă și este plin de energie nu poate fi decât rezultatul implementării unor astfel de metode grozave de a-ți menține cățelul sănătos.
Nu uitați cățelul nu vă poate spune dacă este bolnav, așa că depinde de dumneavoastră să îl supravegheați îndeaproape. Semnele de îngrijorare includ pierderea bruscă a poftei de mâncare, schimbări de comportament, pierderea sau creșterea rapidă în greutate, orice umflături sau umflături neobișnuite, vărsături sau diaree, sau orice probleme cu ochii sau urechile cățelușului dumneavoastră. Aveți încredere în instinctele dvs. și apelați întotdeauna la veterinar dacă aveți îndoieli.
Poate că nu este vorba de o afecțiune fizică, dar faptul că vă vedeți cățelul dând semne de stres poate fi la fel de dureros.
Este normal ca un cățeluș să plângă și să se smiorcăie în primele câteva nopți în care se află în casa dumneavoastră.
Odată ce ați depășit stadiile inițiale, alți factori pot, de asemenea, să vă streseze cățelul. Anxietatea de separare este o problemă comună, de exemplu. Încă o dată, dragostea și reasigurarea sunt cel mai bun medicament, iar dacă problema continuă sau pare gravă, vorbiți cu medicul veterinar.
Respectarea calendarului de vaccinare a cățelușului este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a-l menține sănătos. Un program regulat de dezinsecție este, de asemenea, important, la fel ca și controlul puricilor.
Fiecare dintre noi are anumite trăsături de caracter care dezvăluie cine suntem cu adevărat. Unii…
Cumpărarea și alegerea unei rase de câine este extrem de importantă! Vei trăi cu câinele…
De câte ori pe zi îi spui câinelui tău „te iubesc”? Un nou studiu a…
Este prietenul tău blănos una dintre rasele de câini care sunt aproape imposibil de dresat?!…
Pentru oameni, afișarea unui zâmbet este o modalitate ușoară de a evita neînțelegerile. Și, conform…
Leonardo DiCaprio are acum o nouă specie de șarpe numită în onoarea sa! Cercetătorii au…