Din cuprinsul articolului
Scapă de mirosul de urină al pisicii din casa ta cu câteva trucuri pe care trebuie să le știi. Cei care dețin animăluțe de companie cu siguranță au mai multe griji decât alții care nu au în preajma lor un prieten patruped. Dar și multă dragoste.
Trebuie să le oferi atenție micuților necuvântători, mai cu seamă că îți spun ce nevoi au în funcție de unele gesturi sau câteva obiceiuri pe care le repetă până îți vei da tu seama.
Mulți dintre stăpânii pisicilor în special au probleme cu mirosul de urină, mai ales dacă felinele sunt micuțe încă și nu au învățat să își facă nevoile la litieră. Există câteva trucuri care te vor scăpa de astfel de probleme.
Cu toate că pisicile au fost domesticite, unele nu scapă de obiceiurile din fire. Iubitorii de feline au o mare problemă atunci când vine vorba despre nevoile fiziologice ale lor.
Dacă acestea sunt micuțe, sunt șanse mult mai mari ca să fie speriate de diverse obiecte pe care tu le pui la dispoziție în hol sau în balcon ori în baie, unde iți dorești să le înveți să își facă nevoile.
Cu siguranță ți s-a întâmplat să simți miros de urină pe mobilă sau pe canapea, deși pisicile tale au la dispoziție litiera.
Există mai multe trucuri care să te ajute în acest sens. Mai exact, este nevoie să prepari o soluție slabă de permanganat de potasiu (un compus anorganic, sarea acidului permanganic cu potasiul, cu formula KMnO4, fiind un agent oxidant extrem de puternic, adeseori folosit în laborator. În soluție ionii de permanganat dau o colorație intensă roz-violet, iar în stare solidă permanganatul are aspect de cristale violet-negricioase). Înmoaie un șervețel în apă și șterge cu el zonele afectate.
Substanța absoarbe imediat mirosurile și îmbibă umezeala. Este nevoie să aștepți până se usucă și dacă mirosul nu s-a dus complet repetă procedura.
Pentru un al doilea truc ai nevoie de suc de lămâie. Taie o lămâie în două, stoarce sucul pe un burete de bucătărie și șterge cu el suprafețele care au nevoie de împrospătare.
Sucul de citrice îndepărtează mirosul și asigură și un efect antibacterian durabil. De asemenea, poți să mai folosești apă oxigenată.
Amestecă 15 ml de peroxid cu o linguriță de săpun lichid sau detergent de vase și două linguri de bicarbonat de sodiu. Aplică pasta pe zona cu pricina și așteaptă până ca ea să se usuce, ulterior trage totul cu aspiratorul.
Află că și oțetul îți este de ajutor aici. El îndepărtează orice mireasmă neplăcută și dezinfectează suprafețele prelucrate. Trebuie totuși să îl diluezi ca să nu miroasă mai apoi prea tare a oțet.
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…