Din cuprinsul articolului
Veste bună pentru proprietarii animalelor de companie. Un proiect de lege le va putea permite persoanelor să-și transporte companionii mult iubiți în mijloacele de transport în comun și în instituțiile publice.
Inițiativa legislativă reprezintă primul pas pe care îl poate face România spre adevărata civilizație. Nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că cetățenii din Japoni își pot aduce cu ei la serviciu animăluțul preferat.
De fapt chiar și studiile științifice au demonstrat faptul că angajații sunt mai productivi dacă au în preajma lor animăluțele pe care le îngrijesc. Se pare că un parlamentar român a depus o inițiativă legislativă prin care atât angajații cât și vizitatorii vor avea dreptul de a fi însoțiți, atât la birou cât și la ghișeele unde au de rezolvat diferite treburi, de prietenii cu blană. Această lege, susține inițiatorul acesteia, ar îmbunătății imaginea statului în ochii cetățenilor.
La nivelul Capitalei, accesul pentru animalele de companie în mijloacele de transport în comun este permis în condiții stricte, iar în instituțiile statului și nici nu se poate pune problema. Până în prezent doar Consiliul Județean Ilfov și Neamț au decis să permită accesul animalelor în instituțiile de stat.
Inițiativa legislativă le va permite angajaților din sectorul bugetar să vină la serviciu însoțiți de câini și pisici doar în cazul în care instituțiile își vor redacta un nou regulament de ordine interioară. Proiectul a fost depus la Camera Superioară a Parlamentului pentru primele dezbateri în comisiile de specialitate. Inițiativa aparține deputatului PNL George Tuță.
Pe lângă aceste condiții, stăpânii animăluțelor trebuie să aibă în vedere că legislația în vigoare prevede sancțiuni uriașe pentru proprietarii animalelor de companie care nu și-au luat măsurile necesare pentru sterilizarea prietenilor cu patru picioare. În aceste condiții luați în considerare că oamenii legii ar putea cu ușurință să vă solicite actele care să justifice că prietenul necuvântător este sterilizat și microcipat.
Poliția Capitalei a aplicat în cursul anului trecut 140 de amenzi în valoare totală de 40.000 de lei.
”În decursul anului 2022, polițiști din cadrul Serviciului Protecția Animalelor au pus în aplicare două planuri de acțiune pentru informarea cetățenilor proprietari și deținători de câini privind obligativitatea sterilizării și a microcipării acestora.
În urma acestor acțiuni au fost verificate 639 de imobile, au fost informate 191 de persoane, deținătoare a 302 câini, 99 fiind sterilizați și 86 microcipați”, potrivit Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, relatează hotnews.ro.
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…