Din cuprinsul articolului
Pisicile sunt cunoscute pentru că sunt mai independente decât câinii, dar asta nu înseamnă că nu pot suferi de anxietate de separare. Dacă nu vrea să plece de lângă tine, devine distructivă atunci când ești plecat de acasă sau pur și simplu a început să mănânce puțin mai puțin decât de obicei, există o șansă ca ea să sufere de anxietate de separare.
Vestea bună este că nu sunteți singuri în a vă confrunta cu această afecțiune felină, iar vestea și mai bună este că există o mulțime de modalități simple prin care vă puteți ajuta pisica să facă față anxietății de separare.
Anxietatea de separare este o afecțiune în care pisica ta experimentează suferință atunci când este separată de tine. Din păcate, nu poți fi cu ei tot timpul, chiar dacă îți dorești. Pisicile cu anxietate de separare prezintă, de obicei, câteva sau toate aceste nouă simptome:
Vă întâmpină cu o emoție extremă atunci când vă întoarceți acasă; Încearcă să fugă atunci când plecați din casă;Sunt excesiv de afectuoase; Vă urmăresc în permanență; Mieunatul excesiv; se îngrijește singur în mod obsesiv; Comportamente distructive; Urinarea sau defecarea în afara litierei; Modificări ale apetitului (mănâncă prea mult sau nu vrea să mănânce când sunteți plecat).
Cauzele anxietății de separare la pisici
Pisica ta prezintă câteva sau toate semnele anxietății de separare? S-ar putea să știi ce ar fi putut declanșa această schimbare, sau s-ar putea să nu ai niciun indiciu. Oricum ar fi, nu vă învinovățiți. Pisicile sunt foarte sensibile la schimbările din mediul lor, așa că ceva la fel de minor ca și mutarea scaunului lor preferat ar fi putut să le declanșeze anxietatea. Unele dintre cauzele comune includ:
Schimbări în stilul de viață (animal nou, musafiri, mutare de casă, etc.)
Petrecerea unei perioade semnificative de timp cu pisica dvs. și apoi plecarea bruscă de acasă
Plictiseală în timp ce este singură acasă
Faptul de a fi lăsat singur pentru perioade lungi de timp
Experiențe negative în calitate de pisoi
Pierderea unui coleg de casă
Aversiunea față de zgomot.
Cum să vă ajutați pisica să se simtă confortabil când este lăsată singură
Dacă vă îngrijorează faptul că pisica suferă de anxietate de separare, primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să o faceți să fie examinată de medicul veterinar. Din păcate, multe dintre semnele asociate cu anxietatea de separare pot fi, de asemenea, semne de boală. Pisicile sunt creaturi cu adevărat stoice, așa că până și schimbările subtile, cum ar fi o afecțiune crescută sau faptul că nu mănâncă la fel de mult ca de obicei, ar putea fi asociate cu ceva ce se pregătește în interior.
După ce ați exclus orice cauză fizică, puteți lua măsuri pentru a vă ajuta pisica să facă față faptului că a fost lăsată singură acasă. Răbdarea este esențială. Nu uitați că pisica dvs. nu este fericită să se simtă anxioasă, la fel cum nu sunteți nici dumneavoastră. Nu faceți mare caz de plecare. Plecați în liniște pentru a elimina anticiparea.
Plecați frecvent pe parcursul zilei, pentru perioade scurte de timp. De exemplu, mergeți până la cutia poștală, apoi reveniți câteva minute mai târziu) pentru a reduce stresul din jurul plecării dumneavoastră. Încercați feromoni de calmare a pisicii. Acestea vă pot ajuta pisica să se simtă mai în largul ei. Creați o listă de redare pentru pisicuță. Puneți o listă de redare specifică pisicii, cu sunete pe care pisica dvs. le adoră, pentru pisica dvs. în timp ce sunteți plecat.
Porniți televizorul. Puneți ceva „TV pentru pisici” pentru a le ține ocupate în timp ce sunteți plecat. Luați-i niște jucării distractive și interactive. Oferiți-i pisicii dvs. activități de îmbogățire și jucării în timp ce sunteți plecat de acasă. Oferiți-le un colț liniștit în care să se odihnească. Creați un spațiu sigur și confortabil în care pisica să se retragă, unde poate fi singură. Luați în considerare medicamentele. Vorbiți cu medicul veterinar despre medicamente pentru anxietate pentru cazurile severe de anxietate de separare a pisicii.
Reduceți anxietatea de separare cu o îngrijire plină de compasiune
Poate părea drăguț să știi că pisica ta te iubește atât de mult încât nu suportă să fie departe de tine, dar poate fi foarte angoasant pentru micuț atunci când nu ești acolo. Din fericire, cu ajutorul modificării comportamentului, o puteți ajuta să se simtă încrezătoare atunci când este singură. Iar dacă acestea nu rezolvă problema, nu este absolut nicio rușine să apelezi la produse farmaceutice pentru a reduce anxietatea pisicii tale, potrivit lovetoknowpets.com.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…