Sari la conținut
Home » Semne inconfundabile cum că pisica ta este gravidă

Semne inconfundabile cum că pisica ta este gravidă

Semnele de sarcină ale pisicii pot fi dificil de observat, deoarece felinele pot fi niște creaturi atât de secretoase. De fapt, mulți proprietari de animale de companie nici măcar nu-și dau seama că pisica lor a fost însărcinată până când nu se trezesc într-o dimineață la sunetul pisicuțelor care mieună. Aflați semnele de bază în acest articol.

Pisica numai intră în călduri

Adesea, cel mai timpuriu indiciu că o pisică ar putea fi gestantă este faptul că ciclurile se opresc brusc; nu mai urlă, pisica afișează un comportament relaxat și mai puțină dorință de a fugi afară.

La aproximativ trei săptămâni de sarcină, nurii pisicii devin o nuanță mai închisă de roz și pot, de asemenea, să înceapă să se mărească puțin. Acest lucru este foarte greu de observat la majoritatea pisicilor, deoarece zona este puternic blănită. Cu toate acestea, schimbarea este foarte vizibilă la pisicile cu blană extrem de scurtă și la pisicile fără păr, cum ar fi Sfinxul.

Schimbări de personalitate

Mulți îngrijitori de pisici observă că felina lor este brusc mult mai afectuoasă decât de obicei. Acest lucru este de obicei atribuit schimbării nivelului de hormoni.

O pisică gestantă începe adesea să doarmă alături de oamenii ei, urmărindu-i când se deplasează prin casă și vocalizând un pic mai mult pentru a le atrage atenția. Este posibil să doarmă un pic mai mult, dar acest lucru este greu de observat, deoarece pisicile oricum dorm mult.

Burta mărită și modificări ale apetitului

În multe cazuri, o pisică gestantă va renunța brusc la mâncare pentru o perioadă scurtă de timp. Ea poate chiar să manifeste „grețuri matinale” și să vomite periodic. Cu toate acestea, este probabil ca apetitul ei să revină în scurt timp, deoarece nevoile ei nutriționale se supraîncarcă.

Imediat după jumătatea sarcinii, veți observa că animalul de companie începe brusc să arate mult mai plină decât înainte. Abdomenul începe să se simtă mai ferm, iar părul începe să cadă mai mult în pregătirea pentru alăptare.

Mai târziu, pe măsură ce se apropie momentul nașterii, pisica poate începe, de asemenea, să își facă cuib în locuri ferite, cum ar fi fundul unui dulap, sub pat sau chiar în coșul de rufe. Acesta este un semn că ea caută un loc bun pentru a naște.

Dacă mai existau încă dubii dacă pisica este sau nu gestantă, acest semn comportamental este de obicei un indicator puternic al unor pisoi pe drum. Dacă observați, puneți la dispoziția pisicii dumneavoastră o cutie și câteva prosoape vechi pe care să le folosească drept așternut, potrivit lovetoknowpets.com.