Categories: Lumea animalelor

Sezonul rece poate veni cu o serie de provocări pentru animalele de companie. Cum pot fi ajutate și protejate, astfel încât să nu se confrunte cu probleme

Sezonul rece poate veni cu o serie de provocări pentru animalele de companie, întrucât modificările pe care le aduce acest anotimp își pot pune amprenta pe organismele animalelor de companie, dacă stăpânii nu le acordă atenția potrivită nevoilor pe care le au acestea în acest sezon.

Fie că vorbim despre câini, pisici sau alte animale de companie, acestea au nevoie de anumite îngrijiri în sezonul rece. Cu toate că, de câțiva ani iernile au fost mai blânde, nu trebuie să nu culcăm pe o ureche, întrucât frigul este oricum prezent și acesta le afectează, într-un fel sau altul.

Stăpânii de animale de companie pot apela la diverse măsuri, precum încălzirea corespunzătoare a camerei, astfel încât să fie plăcut, nu cald, dar nici rece, ventilarea acesteia, cât și o iluminare adecvată a locuinței.

Cum își poate pune amprenta frigul asupra organismului animalelor de companie

Chiar dacă animalele au o mai bună rezistență la frig, acestea nu sunt invincibile, fiindcă există un anumit prag în care corpul resimte din plin temperaturile joase. Animalele de curte sunt mai rezistente, dar cele care au stat în casă sunt mai predispuse la a fi afectate de frig.

Însă, toate au nevoie de acele măsuri de siguranță potrivite pentru anotimpul rece. De exemplu, temperatura începând cu -4 grade devine periculoasă pentr câini. Primul pericol este că animalele pot degera. In anotimpul geros, plimbările cățeilor trebuie să fie cât mai scurte, iar cele lungi trebuie făcute în perioade mai blânde ale anului.

Sezonul rece poate veni cu o serie de provocări pentru animalele de companie, întrucât și ele sunt predispuse la răceală și la gripă, chiar și forme mai avansate, cum ar fi pneumonia. Exact ca în cazul omului, odată cu apariția frigului, imunitatea animalelor începe să scadă, astfel că vor fi predispuse la vulnerabilități crescute în fața frigului.

Simptomele predominate în acest caz constau în lipsa poftei de mâncare, tuse și respirație grea.

Animalele reacționează în mod diferit la frig

În timp ce câinii de talie mare reușesc să-și păstreze constantă temperatura corporală pentru un timp mai îndelungat, cei de talie mică și cu blana scurtă sunt mult mai sensibili în fața frigului.

Pentru întărirea imunității animalelor de companie este indicat contactul cu aerul curat, dar controlat, astfel încât să nu se abuzeze, asa cum am precizat mai sus, de plimbările în natură în timpul sezonului rece.

De exemplu, cățeii poi fi și ei protejați cu hăinuțe în timpul plimbărilor, putând fi achiziționate de la magazine de specialitate. Câinii care sunt mai rezistenți la frig sunt Husky și Akita.

Cățeii și pisicile din cadrul unei gospodării poi fi ajutați să reziste intemperiilor prin umplerea adăpostului cu paie,dar este indicat ca acestea să fie înlocuite regulat, întrucât paiele se vor tasa în timp și nu vor mai ține de cald.

De asemenea, este recomandat ca intrarea în cușcă să fie mai îngustă ca să nu existe pericolul la viscolul și zăpada să intre acolo, iar în cazul pisicilor se poate apela la un adăpost poziționat într-un loc mai ferit, departe de bătaia vântului rece. În interior poate fi pusă o păturică cât mai călduroasă, iar intrarea în adăpost să nu fie nici ea mare.

Mâncarea de calitate este importantă în anotimpul rece

Ajută animalele să facă față frigului. Astfel că, mâncarea deshidratată precum granulele trebuie combinată cu mâncare mai consistentă care să conțină substanțele necesare pentru a întări organismal că să facă față cu brio sezonului rece.

Apa trebuie să fie călduță și niciodată rece. Bolurile de apă trebuie verificate și schimbate mai des iarna, fiindcă apa va îngheța repede.

Pentru animalele de companie bolnave care locuiesc în casă, este indicat să stea cât mai confortabil pe timpul bolii și să fie hidratat mult mai des, iar lumina excesivă ar putea să îl deranjeze, astfel că este recomandat să tragem jaluzelele sau draperiile doar parțial. Temperatura trebuie să fie cuprinsă între 19-24 de grade maximum, fără valori mai mari care pot cauza deshidratare și stare de disconfort.

 

 

 

 

 

Recent Posts

Primul animal pe care îl vezi în această ilustrație îți va defini personalitatea!

Fiecare dintre noi are anumite trăsături de caracter care dezvăluie cine suntem cu adevărat. Unii…

o zi ago

Ce rase de câini să alegi în funcție de semnul tău astrologic?!

Cumpărarea și alegerea  unei rase de câine este extrem de importantă! Vei trăi cu câinele…

o zi ago

Știați că prietenii noștri blănoși înțeleg când le spunem „Te iubesc”?

De câte ori pe zi îi spui câinelui tău „te iubesc”? Un nou studiu a…

o zi ago

Acestea sunt cele mai greu de dresat rase de câini: este cățelul tău una dintre ele?

Este prietenul tău blănos una dintre rasele de câini care sunt aproape imposibil de dresat?!…

o zi ago

Motivul pentru care delfinii își „zâmbesc” unul altuia atunci când se joacă. Rezultatele studiului te vor suprinde!

Pentru oameni, afișarea unui zâmbet este o modalitate ușoară de a evita neînțelegerile. Și, conform…

2 zile ago

O specie de șarpe cu mulți dinți, recent descoperită, poartă numele lui Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio are acum o nouă specie de șarpe numită în onoarea sa! Cercetătorii au…

2 zile ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL