Din cuprinsul articolului
Sfaturi pe care trebuie să le urmezi când călătorești cu patrupedul. Indiferent dacă planificați un tur al unei țări sau al unui oraș împreună cu prietenul dumneavoastră patruped.
Există mai multe strategii pe care ar trebui să le verificați pentru a face călătoria mai sigură și mai distractivă atât pentru dumneavoastră, cât și pentru animalul dumneavoastră de companie.
Aranjați o întâlnire cu medicul veterinar pentru a obține toate documentele necesare călătoriei. Un carnet de sănătate completat și un certificat al vaccinurilor antirabice sunt esențiale pentru călătoriile internaționale.
Întrebați veterinarul despre eventualele probleme de sănătate specifice rasei câinelui dumneavoastră care pot apărea în timpul călătoriilor.
Obțineți informații despre paraziți sau infecții specifice zonei în care vă îndreptați și discutați cu medicul veterinar despre măsurile preventive.
Medicul veterinar vă poate oferi sfaturi despre modul în care câinele dumneavoastră reacționează la călătorii și la mediu nou.
Dacă întâmpinați probleme cu câinele după călătorie, consultați un veterinar. În caz de urgență, folosiți „Paginile Aurii” pentru a găsi adrese și numere de telefon ale cabinetelor veterinare.
Pentru călătoriile cu avionul, verificați cerințele specifice ale liniilor aeriene pentru a vă asigura că îndepliniți toate condițiile.
Câinii de talie mică trebuie să rămână într-o cușcă sub scaunul pasagerului. Nu eliberați câinele în avion și respectați regulile pentru a evita probleme.
Dacă aveți un câine de talie mijlocie sau mare, acesta va călători în compartimentul destinat bagajelor.
Discutați cu personalul pentru a vă asigura că animalele din compartimentul de bagaje sunt bine îngrijite în timpul călătoriei.
Optați pentru zboruri directe pentru a evita complicațiile transferurilor și pentru a reduce stresul câinelui.
Desi pot fi recomandate, unele linii aeriene nu acceptă câini sedați la bordul avionului.
Evitați să separați câinele de dumneavoastră și călătoriți împreună pentru a reduce stresul.
Includeți numele câinelui, numele dumneavoastră, adresa și numărul de telefon pentru a vă asigura că sunteți contactat în caz de probleme.
Asigurați-vă că încuietoarea cusăturii este sigură pentru a preveni orice fugă posibilă, conform eva.ro.
Cât de bine cunoști limbajul pisicilor? Află ce încearcă să îți spună blănoșii prin poziția…
Toți cei care avem pisici știm că sunt creaturi exigente, dar și pretențioase. Și e…
Hrana este unul dintre cei mai importanți factori din viața unui câine. Îi dă energie,…
Vești bune pentru iubitorii de animale! De la 1 noiembrie, Veranda Mall a deschis ușile…
Câinii iubesc necondiționat și cel mai adesea își exprimă dragostea în următoarele zece moduri. Câinii…
Când vine vorba de animalele de companie în apartament, mărimea contează. Lăbuțele uriașe și labele…