Leoparzii nu isi pot schimba petele, dar le pot ”ascunde”, reiese dintr-un nou studiu, realizat de cercetatori de la mai multe universitati din Australia, care au documentat felul in care se camufleaza leoparzii din Peninsula Malaeziana. O misiune dificila, avand in vedere ca, cei mai multi leoparzi din aceasta regiune sunt negri.
”In acelasi fel in care o mutatie genetică poate duce la caracteristici albinoase la indivizii dintr-o anumita specie, la fel, panterele negre sunt, simplu spus, indivizi cu un genotip care le face blana sa fie de un negru uniform”, spune Laurie Hedges, de la Universitatea din Nottingham, potrivit iflscience.com.
”In total, 13 specii de feline salbatice au fost documentate ca avand melanism (mutatie recesiva care face sa apara indivizi de culoare neagra, n.r.), insa, cu exceptia coloritului, ei fac parte din aceiasi specie cu omologii lor”, a explicat Hedges.
Fenomenul a fost studiat cu ajutorul camerelor de filmat cu infrarosu. Iar acestea au dezvaluit petele specifice leoparzilor.
Sursa foto – iflscience.com
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…