Din cuprinsul articolului
Puiul de broască țestoasă va adăuga gospodăriei tale un animal de companie mic și ușor de crescut. Deși niciun animal nu ar trebui adoptat fără o analiză atentă, broaștele țestoase pot fi amuzante, afectuoase și atrăgătoare cu stăpânii lor umani.
Chiar dacă nu necesită un angajament zilnic la fel de mare precum un câine sau o pisică, va trebui să învățați cum să aveți grijă de un pui de broască țestoasă pentru ca acesta să se dezvolte în noua sa casă.
Primul pas pentru puiul de broască țestoasă înainte de a vă aduce chiar și noul animal de companie acasă este să îi pregătiți „locuința” broscuței țestoase. Atunci când cumpărați o nouă țestoasă, prima decizie cheie este dacă doriți să obțineți un animal terestru sau unul acvatic.
Acestea au nevoie de habitate ușor diferite, dar ambele vor avea nevoie de acces la apă și la uscat, ceea ce înseamnă că vă veți echipa complet terariul pentru ca ele să se bucure de ambele medii.
Broaștelor țestoase le place spațiul, așa că găsiți o zonă mare desemnată în casa. Chiar și țestoasele mici devin mai mari, asigurați-vă că noua casă oferă suficient spațiu pentru țestoasă atunci când va crește. De asemenea, puteți decide să folosiți un habitat de început și să îl îmbunătățiți pe măsură ce crește.
Atunci când proiectați habitatele pentru puii de broască țestoasă, este important ca și configurația să fie perfectă. Veți avea nevoie de temperatura corectă, de raportul apă-pământ și de zone de relaxare adecvate, toate într-un acvariu de dimensiuni medii.
Pasul 1: Luați acvariul potrivit! Nu folosiți un acvariu prea mic. Broasca țestoasă are nevoie de cel puțin 20 de galoane sau mult mai mare dacă nu intenționați să faceți upgrade în viitor.
Pasul 2: Umpleți cu apă, dar nu prea multă apă.
Căutați să aveți cel puțin 50% de pământ (pentru o broască țestoasă terestră) sau o zonă mare de bălăceală (pentru o broască țestoasă acvatică) atunci când animalul de companie este la maturitate.
Pentru un pui de broască, adâncimea apei trebuie să fie mai mare decât lățimea carapacei sale, dar nu atât de adâncă încât broasca țestoasă să aibă dificultăți în a ieși.
Puteți măsura acest lucru cu o riglă în prealabil, dar ar trebui să puteți vedea dacă îi este ușor să înoate. Instalați o rampă dacă se pare că țestoasa se chinuie să intre și să iasă.
Pasul 3: Odată ce ați clarificat aspecetele privind adâncimea apei, treceți la partea distractivă: decorarea noii case a broaștei țestoase.
Adăugați un amestec de roci și de plante pentru ca ea să le exploreze. Gândiți-vă unde veți lăsa hrană suplimentară, cum ar fi plantele, pentru ca ea să ronțăie în timpul zilei și păstrați-o departe de apă.
Țestoasele au nevoie să se încălzească și va trebui să instalați o lampă de încălzire în incintă pentru a menține temperatura optimă. Amplasați piatra de bălăceală astfel încât să primească „lumina directă a soarelui” și puneți-i peștera la celălalt capăt pentru ca ea să se răcorească.
Pasul 5: În cele din urmă, păstrați acvariul curat.
Investiți într-un sistem de filtrare dar faceți totuși o schimbare parțială a apei la fiecare două zile. Vreți să îi curățați în profunzime acvariul cam o dată pe lună, așa că puneți deoparte aceste instrumente pentru mai târziu.
Hrănirea broaștei țestoase poate fi una dintre cele mai distractive părți ale interacțiunii zilnice cu ea. În sălbăticie, acestea se hrănesc cu viermi, melci și plante, împreună cu alte câteva lucruri pe care le pot găsi în jurul ochiurilor de apă. Hrana de la magazinul de animale de companie îi va menține dieta echilibrată și este concepută pentru a imita vitaminele și nutrienții pe care i-ar căuta dacă ar fi liberă să umble.
Pasul 1: Investiți într-un acvariu de hrănire.
Deși nu este strict necesar, acesta poate reduce substanțial mizeria. În loc să scoateți cu greu bucățele de salată, trebuie doar să aruncați apa sau substratul suplimentar atunci când a terminat.
Pasul 2: Hrăniți-l în fiecare zi. Broaștele țestoase mici au nevoie de o masă zilnică, dar puteți micșora acest lucru pe măsură ce crește.
Pasul 3: Încercați hrănirea cu mâncare vie. Chiar dacă s-ar putea să nu vă placă să o priviți, broaștelor țestoase le place să își prindă hrana. Oferiți-i ocazia de a încerca acest lucru ca bebeluș, hrănindu-l cu pradă vie și vedeți dacă îi place.
Pentru o reptilă terestră, acest lucru înseamnă greieri sau viermi pe uscat, iar pentru o specie acvatică, este vorba de pești în apă.
Țestoaselor nu le place să fie manipulate prea mult și pot fi purtătoare de boli care sunt dăunătoare pentru oameni. Spălați-vă corespunzător pe mâini ori de câte ori intrați în contact cu el. Pe lângă joaca de la masă, țestoasei dumneavoastră i-ar putea plăcea să exploreze lumea exterioară.
Fiți atenți la prădători și la căile de scăpare și scoateți-o afară (dacă vremea permite) să se plimbe prin curte și să se bucure de soare. În interiorul casei sale, se va juca cu jucării precum carapacele sau plantele și se va bucura săpând în pietriș.
Știm cu toții că broaștele țestoase au faima de a trăi mult timp. Atunci când aduceți acasă un pui de broască țestoasă, vă angajați să aveți grijă de el pentru o perioadă de posibil 40-50 de ani. Asigură-te că știi cine o va lua în grijă atunci când copilul tău se mută sau se retrage de la îngrijirea ei. Cu toate acestea, cu un plan corect, veți avea un animal de companie amuzant și nu prea solicitant pentru casa pentru anii care vor urma.
Ați auzit vreodată că animalele de companie și stăpânii lor sunt la fel? Cu siguranță…
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…