Din cuprinsul articolului
Simon, pisici celebre. Simon a supraviețuit unuia dintre cele mai brutale asedii militare din istoria militară. Acesta a fost un motan vagabond, adus pe furiș la bordul unei fregate britanice de către George Hickinbouttom, un băiat de 17 ani, membru al echipajului.
Simon a fost urcat pe fregata HMS Amethyst1948, când vasul era staționat în Hong Kong. Acesta a fost găsit de George când se plimba prin șantierul naval, pisoiul era slăbit și avea blănița negru cu alb.
Simon, pus pe picioare de George, în scurt timp s-a apucat de treabă și prindea șobolanii de pe punțile inferioare.
Norocosul pisoi a fost păstrat de căpitanul navei ca mascotă atunci când a fost descoperit de acesta. Simon a fost acceptat rapid de tot echipajul, din pasager clandestin devenind membru cu drepturi depline al echipajului.
În 1949, Amethyst a fost atacat de Armata de Eliberare a Poporului în timp ce patrula pe râul Yangtze. Membrii grupării armate au început asediul asupra fregatei, aceasta s-a văzut prinsă în capcană.
Din păcate, în primele zile ale asediului, căpitanul Bernard Skinner și-a pierdut viața, cabina acestuia fiind ținta primelor atacuri.
În timpul atacului și Simon a fost lovit de șrapnel și a avut câteva răni grave. Medicul navei a intervenit rapid și l-a tratat rapid pe motanul devenit mascota echipajului. Medicul nu-i dădea prea multe șanse.
În mod miraculos acesta și-a revenit și a rămas un vizitator permanent al cabinetului medical unde ajuta la înveselirea mateloților răniți. Prezența lui Simon a ridicat moralul soldaților, mulți dintre ei fiind adolescenți ca și George.
Asediul a durat 101 zile. După ce pisoiul și-a revenit, el a reluat sarcinile pe care le avea pe vas. Funcția de prinzător-șef al șobolanilor de pe nava militară avea să devină vitală pentru mateloți, deoarece șobolanii amenințau să le decimeze proviziile de alimente de pe vas. Astfel, munca lui Simon a fost vitală pentru supraviețuirea fiecărui om de la bordul fregatei Amethyst.
După ce atacul a luat sfârșit și Amethyst a reușit să plece, vestea despre sprijinul oferit de Simon echipajului s-a răspândit rapid. Pisoiul a devenit un erou care era întâmpinat de mulți oameni în porturile unde nava oprea în drum spre Anglia.
Din păcate Simon nu a supraviețuit prea mult, rănile căpătate au generat o infecție virală. Simon a fost primit cu onoruri militare la Londra. Acesta a fost ulterior înmormântat la Cimitirul PDSA din Ilford, Essex.
”Compania și experiența lui Simon ca prinzător de șobolani au fost neprețuite în lunile în acre am fost prizonieri. În vremuri înspăimântătoare, ne-a ajutat să ridicăm moralul tinerilor soldați, unii dintre ei și-au văzut prietenii murind” a spus comandantul Stauart Hett, supraviețuitor al blocadei, în 2007.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…