Lumea animalelor

Soarta unui animăluț: Aricii găsiți nu trebuie să fie ținuți în captivitate

Soarta unui animăluț. Mai multe asociații de mediu atrag atenţia asupra faptului că aricii găsiţi în mediul urban nu trebuie relocaţi. Ei nu trebuie ţinuţi nici în captivitate. Și, atenție, aceştia nu trebuie hrăniţi cu lapte, deoarece prezintă intoleranţă la lactoză.

Soarta unui animăluț: Aricii nu trebuie relocați

Soarta unui animăluț: Arici în libertate fericiți și sănătoși

 

Ariciul sălbatic (Erinaceus roumanicus) este bine adaptat traiului în apropierea aşezărilor umane. „Cu toate că populaţiile de arici sunt bine stabilite de zeci de ani în oraşele din România, ne întâlnim des cu situaţii în care, din dorinţa de a-i proteja, oamenii decid greşit că ar fi mai bine să-i relocheze către zone împădurite sau să le îngrădească libertatea în curţile caselor. Deşi sunt foarte întâlniţi, informaţiile privind ecologia, biologia şi nevoile specifice ale aricilor sunt, din păcate, greşit reprezentate în multe articole şi postări din mediul online”, explică reprezentanta unei asociații de mediu.

Dacă întâlniţi un arici în timpul zilei, este posibil să fie vorba despre o femelă gestantă sau care alăptează. Ea fie îşi construieşte cuibul, fie caută resurse.

Tinereii sunt sensibili

„Acestea sunt foarte sensibile la stres în aceste perioade, existând riscul de avort sau infanticid dacă sunt deranjate. Totuşi, dacă ariciul este un pui sau este evident letargic, nu fuge, nu pufăie ameninţător şi nu se strânge sub formă de bilă, cel mai bine ar fi să contactaţi un centru de reabilitare. De asemenea, în lunile septembrie-octombrie, juvenilii ar trebui să cântărească aproximativ 300-400 de grame. Atât este necesar pentru a avea şanse de supravieţuire pe timp de iarnă. Juvenilii activi în timpul zilei în perioada de toamnă ar trebui evaluaţi medical, fiind predispuşi la patologii parazitare”, precizează sursa citată, potrivit agerpres.

Relocarea aricilor nu este recomandată, chiar dacă în mediul urban există şi riscul unor accidente rutiere. Densitatea populaţiilor de arici este „semnificativ mai mare în mediul urban”, datorită lipsei prădătorilor şi abundenţei resurselor de hrană.

„Cu alte cuvinte, relocarea unor animale teritoriale şi adaptate mediului urban este foarte probabil să le compromită şansele de supravieţuire”, se mai arată în postare.

Recent Posts

Cum să îngrijești pielea uscată unui câine?

Înainte de a trata pielea uscată a câinelui dumneavoastră, trebuie să determinați cauza principală. Dacă…

2 zile ago

Un tânăr de 17 ani arestat pentru uciderea unei pisici

Un tânăr de 17 ani din comuna Petreștii de Jos, județul Cluj, a fost reținut…

2 zile ago

Două pisici drogate au ajuns la Spitalul Veterinar de Urgență din București

Într-un caz neobișnuit, două pisici au fost internate la Spitalul Veterinar Universitar de Urgență din…

2 zile ago

Comerț ilicit cu animale pentru Anglia. Anchetă de proporții privind angajații din DSVSA Timiș

Polițiștii din județul Hunedoara au oprit recent un transport ilicit de câini și pisici care…

3 zile ago

Este un „an canin” într-adevăr echivalentul șapte ani? Cum se calculează corect vârsta câinelui?

Într-una dintre cele mai cunoscute reclame Alpo din anii '80, actorul Lorne Greene proclama: „Danny…

3 zile ago

Fotografii ale unor animale incredibil de frumoase cu două culori diferite ale ochilor

Importanța pe care o acordăm momentului în care privim în ochii cuiva sau a ceva…

3 zile ago

Parteneri