Categories: Lumea animalelor

Stăpânii de câini trebuie să știe acest lucru

Stăpânii de câini trebuie să știe acest lucru. O investigație recentă publicată în revista PLOS Biology a descoperit că atunci când patrupedele primesc informații într-un ritm mai lent, ele sunt mai capabile să le înțeleagă. Acest lucru se datorează activității observate în creierul câinilor și al oamenilor.

Stăpânii de câini trebuie să știe acest lucru. Centrul Național de Competență în Cercetare Limbaj Evolutiv a fost locul de desfășurare a studiului

Eloïse Déaux, autoarea lucrării și cercetătoare în ecologie comportamentală la Universitatea din Geneva, a declarat:

„Scopul principal al acestui studiu a fost să înțeleagă ce se întâmplă în creierul unui câine când ascultă vorbirea umană”.

Metodele prin care atât creierul uman, cât și cel al câinilor procesează date auditive

Déaux a fost foarte interesat să facă comparații între procesele cerebrale ale diferitelor specii. În cazul acesta, ea și echipa sa au studiat modul în care creierul uman și cel al câinilor interpretează toate informațiile auditive, potrivit Inverse.

În primul rând, Déaux a stabilit un standard pentru viteza vocalizării atât a oamenilor, cât și a câinilor. Au extras fargmente audio din videoclipuri de pe YouTube care conțin câini care lătră, mârâie, plâng și urlă, precum și oameni care vorbesc în engleză, franceză, italiană, japoneză și vietnameză cu oameni și câini.

Echipa a descoperit că patrupedele au făcut aproximativ două vocalizări pe secundă, în timp ce oamenii au făcut patru vocalizări pe secundă atunci când vorbeau cu alți oameni

Cu toate acestea, vorbirea dirijată de câine a fost mai lentă decât vorbirea dirijată de om, cu aproximativ trei vocalizări pe secundă.

Aceste viteze de vocalizare se traduc în piese diferite, pe care Déaux le numește urmărire a vorbirii.

Stăpânii de câini trebuie să știe acest lucru. Câinii și oamenii vorbesc pe banda delta, în timp ce oamenii vorbesc pe banda theta

Conform lui Déaux, câinii vorbesc pe banda delta, în timp ce oamenii vorbesc pe banda theta. Nu numai că aceste două benzi reprezintă numărul de vocalizări pe secundă, ci se traduc și prin activitatea creierului, care reflectă populațiile de neuroni.

În al doilea experiment, în care a urmărit activitatea creierului la zece oameni și opt câini, a folosit aceste constatări.

În primul rând, câinii au fost instruiți să asculte stăpânii lor spunând anumite comenzi.

Deaux și echipa ei au modificat aceste înregistrări prin încetinire, accelerare sau modificare completă a conținutului. Au înregistrat apoi activitatea creierului folosind electrozi. În plus, echipa a urmărit dacă câinii au respectat aceste înregistrări modificate pentru a determina dacă animalele au fost capabile să înțeleagă instrucțiunile.

S-a descoperit că câinii erau mai aproape de a înțelege comenzile atunci când vorbirea umană a lovit banda delta, adică aproximativ două vocalizări pe secundă.

În esență, atunci când vorbirea umană se potrivea cu viteza cu care creierul câinilor înțelege cel mai bine informațiile auditive, animalele puteau înțelege mai bine ce spun oamenii.

Încercați să vă adaptați vorbirea la capacitățile câinilor dacă doriți să comunicați mai bine

Déaux recomandă: „Fă-ți timp să vorbești cu câinele tău”. Ea sfătuiește: „Dacă doriți o comunicare mai eficientă, încercați să vă adaptați vorbirea la capacitățile lor”.

Ea spune: „Asta arată cât de important este să folosim întotdeauna aceleași cuvinte”. De exemplu, asigurați-vă că alegeți cuvintele și tonul corect. Creșteți probabilitatea ca bandă delta să ajungă în creierul câinelui și în vocalizare.

În opinia lui Déaux, acest comportament este rezultatul coevoluției om-câine. Ea spune: „De îndată ce am început să domesticim câinii, am început să lucrăm împreună”. Ea mai spune: „Aceste sarcini de cooperare necesită abilități de comunicare eficiente”.

Recent Posts

Ce spun animalele noastre de companie despre noi?

Potrivit multor persoane, stăpânii și animalele de companie ar trebui să fie destul de asemănători.…

8 ore ago

Masaj pentru câini: răsfățați-vă prietenul blănos cu un masaj

Masați câinele?! Desigur, prietenul tău blănos va fi încântat! Masajul câinelui are o serie de…

11 ore ago

O prietenie neobișnuită între un elefant și un câine

O prietenie neobișnuită între un elefant și un câine. Cât de interesantă poate fi lumea…

15 ore ago

De ce au zebrele dungi albe și negre?

Întrebarea „De ce au zebrele dungi?” a fost una dintre marile enigme ale biologiei, fascinând…

16 ore ago

Deci… Câte pisici de casă există în lume?

Poate că, câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului, dar nu durează mult să…

17 ore ago

13 cele mai mortale animale din lume

Când vă gândiți la animale mortale, este posibil să vă gândiți imediat la creaturi precum…

o zi ago

Parteneri