Stiati ca

Știai că delfinii se hrănesc cu pește și crustacee?

Știai că delfinii se hrănesc cu pește și crustacee? În prezent, lumea acvatică găzduiește 42 de specii de delfini și șapte specii de marsuini, toate fiind mamifere marine. Acest grup de animale trebuie să iasă periodic la suprafață pentru a respira aer și pentru a aduce pe lume pui vii.

Sarcina durând între nouă și 16 luni. În perioada de alăptare, mamele își hrănesc puii cu lapte. Interesant este faptul că fiii și fiicele orcilor rezidente rămân alături de familia maternă pe tot parcursul vieții.

Știai că delfinii se hrănesc cu pește și crustacee?

Dieta delfinilor constă în principal din pești, calamari și crustacee, pe care îi capturează prin înghițire, evitând mestecarea. Orca, cunoscută și sub numele de balenă ucigașă, reprezintă cea mai mare specie de delfin.

Există patru specii de delfini de râu, care locuiesc în cursurile de apă din Asia și America de Sud. Aceștia emit o varietate de sunete, inclusiv clicuri, fluierături și scâncete, folosindu-le pentru comunicare și ecolocație, abilități esențiale în mediul lor acvatic.

Durata de viață a delfinilor variază între aproximativ 20 de ani pentru speciile mai mici și până la 80 de ani sau chiar mai mult pentru delfinii mai mari, precum orca.

Delfinul Maui este considerat cel mai periclitat, cu mai puțin de 50 de exemplare rămase.

Există 49 de specii de delfini și marsuini

În timp ce vaquitas, o specie de marsuin, se află într-o situație critică, cu mai puțin de 10 exemplare supraviețuitoare.

În total, există 49 de specii de delfini și marsuini, grupate în șase familii. Totuși, clasificarea este în continuă evoluție, iar noi descoperiri pot duce la împărțirea unor specii în subspecii sau specii distincte.

Delfinii ocupă mările și oceanele lumii, iar unele specii preferă apele tropicale sau temperate, în timp ce altele se adaptează la mediile de coastă sau la apele mai puțin adânci.

Orcile sunt singurele mamifere care trăiesc în regiunile Arctica și Antarctica, având dimensiuni mari care le conferă protecție împotriva frigului extrem.

Delfinii de râu, precum cei din Amazon și Asia de Sud, trăiesc exclusiv în râuri și lacuri cu apă dulce. În timp ce alte populații de delfini marin se pot adapta la viața în ape dulci. Precum tucuxi, delfinul de Guiana, delfinul Irrawaddy și marsuinul fără aripioare.

Diferențele dintre delfini și marsuini includ dimensiunile mai mici ale marsuinilor, precum și forma diferită a dinților și înotătoarelor dorsale.

Ambii se disting de pești prin adaptări specifice la viața acvatică și forma specifică a corpului, având caracteristici aerodinamice, conform libertatea.ro.

Recent Posts

Zece lucruri interesante pe care nu le știi despre câinele tău!

Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…

14 ore ago

Proiect de lege: sterilizarea obligatorie tuturor pisicilor

Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…

16 ore ago

Ai animale de companie și locuiești la bloc? Trebuie să faci acest lucru sau riști o amendă usturătoare

Ai animale de companie și locuiești la bloc? Legislația privind animalele de companie în apartamente…

17 ore ago

Capela câinilor: biserica simbol al iubirii necondiționate față de animale

Stephen Huneck, un artist american pasionat de câini și de sculptură, a creat un loc…

18 ore ago

Japonezii se roagă pentru câinii-roboți

În Japonia, relația specială dintre oameni și câinii robotici evidențiază o tendință unică, rezultată atât…

19 ore ago

Descoperire uimitoare în arheologie: mumia unui pui de pisică cu dinți-sabie

Un pui mumificat din era glaciară din Siberia este prima mumie cunoscută a unei pisici…

2 zile ago

Parteneri