Știai că și pisicile se pot dresa? Uite recomandarea specialiștilor

Știai că și pisicile se pot dresa? Dresajul este o bază extrem de importantă pentru orice animal de companie, lucru ce face diferența între un animal sălbatic și unul domestic. Dresajul începe de la stăpân nu de la dresor, așa cum ar crede mulți. Asta presupune multă răbdare din partea deținătorilor de animale.

Știai că și pisicile se pot dresa? Chiar dacă dresajul pisicii nu este la fel de uşor precum dresarea câinelui, acest lucru îţi va asigura o relaţie fericită şi sănătoasă alături de prietena ta blănoasă. Pentru ca pisica ta să fie un membru al familiei plăcut, începe prin a o învăța lucrurile de bază, potrivit intreabaveterinarul.ro

  1. Folosirea litierei. Atunci când vrei să îţi iei o pisică, trebuie să ştii că folosirea litierei este primul lucru pe care vrei să îl înveţe. Acest lucru nu va fi foarte greu. După cum poate ştii, pisicile sunt în general curate. Pentru a o învaţa să folosească litiera, poţi folosi următorii paşi :

Pune-i litiera într-o cameră mai retrasă, unde este linişte şi unde are acces oricând. Litiera va sta tot timpul acolo şi nu trebuie să aibă capac.

Dacă îşi face nevoile în afara litierei, ar fi bine să cureţi şi să plasezi deşeurile în litieră. În mod normal, în doar câteva zile, pisica ta va învăţa să folosească litiera.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, poţi încerca următorul lucru =: după ce pisica a mâncat, pune-o în litieră şi apoi fă o gaură mică în aşternutul proaspăt cu ajutorul degetului.

Dacă nici aşa nu merge, asigură-te că litiera este curată.

Dacă a fost folosită, spal-o bine cu bicarbonat de sodiu şi umple-o apoi cu aşternut curat. În cazul în care nici acest lucru nu merge, trebuie să faci o vizită la medicul veterinar pentru un consult, deoarece de multe ori nefolosirea litierei poate fi o problemă medicală.

2. Formarea comportamentului. Dacă pisica ta are un comportament neadecvat, în primul rând trebuie să înțelegi motivul pentru care ea se comportă așa. De exmeplu, dacă zgârie mobila, trebuie să știi că știi că acest lucru este unul instinctiv. Nu trebuie să oo lovești când face acest gest. În schimb poți să îi cumperi un mobilier special pentru zgâriat și încet, încet va învăța că mobilierul respectiv este al ei dacă vrea să își ascută ghearele.

3. Descurajarea agresiunii. Dacă pisica ta se joacă uneori prea dur și începe să muște sau să zgârie, este de asemenea un comportament care poate fi antrenat, cel puțin într-o anumită măsură.

Atunci când te joci cu ea, iar ea începe să muște sau să zgârie, speri-o cu un zgomot puternic. Acest lucru o va opri din ceea ce face. Fă asta defiecare dată când devine agresivă și astfel va învața că atunci când mușcă sau zgârie, joaca s-a terminat.

Recent Posts

Fiecare semn astrologic are propriul animal spiritual – află care este al tău

Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…

16 ore ago

Zonkey, animalul hibrid care are o mamă măgăruș și un tată zebră

Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…

17 ore ago

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

18 ore ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

19 ore ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

20 de ore ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

21 de ore ago

Parteneri