Stiati ca

Stiați că există o zi dedicată acestor harnice viețuitoare, albinele?

Stiați că există o zi dedicată acestor harnice viețuitoare, albinele. Ziua mondială a albinelor s-a hotărât să fie a treia sâmbătă din august, în această zi i se adduce un omagiu unora dintre aceste vieţuitoare, incredibil de harnice.

Deseori, considerăm că natura este de la sine înţeleasă şi nu ne gândim la rolul esenţial pe care îl joacă toate creaturile vieţii.  Harnicele albine, ne oferă miere și alte produse apicole extrem de sănătoase, acesta fiind unul dintre multele motive pentru care ar trebui să le fim recunoscători.

Știai că tipul de flori pe care albinele le vizitează va avea un impact major asupra texturii, mirosului şi gustului mierii, rezultând diferite tipuri de miere? Există o mulţime de beneficii nutriţionale care sunt asociate cu adăugarea unui pic de miere în dietă.

Mierea de înaltă calitate oferă o serie de beneficii datorită antioxidanţilor care sunt incluşi. Aceştia includ compuşi fenolici, cum ar fi flavonoidele, precum şi acizi organici. Antioxidanţii care se găsesc în miere au fost legaţi de scăderea riscului de accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord şi unele forme de cancer. De asemenea, se crede că aceştia ajută în ceea ce priveşte sănătatea ochilor.

Ziua mondială a albinei. Avantajele consumului de miere

De asemenea, au existat studii care au arătat că mierea poate ajuta la îmbunătăţirea nivelului de colesterol în sensul că ridică semnificativ colesterolul bun HDL, în timp ce scade totalul colesterolului rău LDL. Cei care au un nivel ridicat de colesterol LDL prezintă un risc mai mare de a avea boli de inimă. Acest tip de colesterol joacă un rol masiv în ateroscleroză, care este acumularea de grăsime în artere şi care poate provoca accidente vasculare cerebrale şi atacuri de cord.

Şi nu doar consumul de miere ne poate aduce beneficii. Aceasta este folosită de mulţi ani ca tratament topic pentru vindecarea arsurilor şi a rănilor. De fapt, această utilizare a mierii poate data din Egiptul Antic. Cercetătorii au ajuns la concluzia că puterile vindecătoare ale mierii provin din efectele antiinflamatorii şi antibacteriene pe care le are, precum şi din capacitatea sa de a hrăni ţesutul care înconjoară zona rănită.

Din păcate, albinele sunt în declin la nivel mondial pentru că se confruntă cu o serie de ameninţări diferite. Utilizarea pesticidelor toxice este una dintre aceste ameninţări. De asemenea, ele sunt în pericol din cauza pierderii habitatului, deoarece s-a înregistrat o creştere a metodelor agricole invazive şi a dezvoltărilor urbane.

Ziua mondială a albinelor (#WorldHoneyBeeDay) a fost lansată de apicultorii din SUA, care au solicitat Departamentului Agriculturii (USDA) în 2009 o zi oficială pentru a onora albinele şi apicultura. În prezent oameni din întreaga lume sărbătoresc albinele în fiecare an.

 

Recent Posts

9 rase de câini care se înțeleg perfect cu pisicile. O galerie foto absolut adorabilă

Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…

15 ore ago

Cățelul tău știe când cineva este rău cu tine și își amintește de asta

Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…

17 ore ago

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Cererea crescut semnificativ, iar piața neagră a explodat

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…

18 ore ago

De ce își înfige pisica ghearele în diverse obiecte? Diferite gesturi și comportamente ale pisicii

Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…

19 ore ago

Cluj: campanie gratuită de sterilizare câinilor și pisicilor cu stăpân

Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…

20 de ore ago