Lumea animalelor

Studiu. Gestul prin care cățelul arată cât de atașat emoțional este față de stăpân. „Ei ne înțeleg în moduri în care alte animale nu pot să o facă”

Din cuprinsul articolului

Există diferite gesturi și modalități prin care cățelul arată cât de atașat emoțional este față de stăpânul său, cât de devotat și de afectuos este, chiar dacă nu are posibilitatea să o facă prin cuvinte.

Cu toate că oamenii pot să le spună patrupezilor cât de mult îi iubesc, animalele pot folosi alte metode prin care să își arate devotamentul și gradul de conectare pe care îl au cu stăpânii.

Metoda căscatului

Una dintre aceste metode prin care cățelul arată cât de atașat emoțional este față de prietenul lui uman este căscatul. Oamenii pot să se convingă de profunzimea relației dintre ei și patrupezi prin realizarea unui test simplu care are o durată de doar câteva secunde.

Astfel, tot ce trebuie să facă stăpânii este să caște la câinii lor, iar dacă aceștia din urmă le răspund în același mod, atunci înseamnă că sunt profund conectați cu stăpânii lor.

Același lucru se întâmplă și în cazul oamenilor, cu precădere, cei cu care te înțelegi bine. Conform Kennel Club, căscatul este la fel de contagios și la animale, precum este și la oameni, așa că, dacă patrupezii vor căsca după ce au căscăt stăpânii lor, există șanse mari să fie mult mai atașați emoțional de aceștia.

„Câinii care cască atunci când stăpânii lor o fac sunt mai conectați emoțional cu ei. Ei ne înțeleg în moduri în care alte animale nu pot să o facă”, precizează autorul cărții „Geniul câinilor”, doctorul Brian Hare, cât și fondator al Centrului Duke Canine Cognition de la Universitatea Duke.

La Universitatea din Tokyo a fost realizat un studiu prin care peste jumătate din câinii care au fost monitorizați au căscat după ce și-au văzut stăpânii căscând.

Echipa a supravegheat, totodată, câinii care priveau un străin căscând pentru a vedea dacă rezultatele vor fi diferite. Și așa s-a întâmplat, câinii au căscat doar la persoanele pe care le cunoșteau.

„Rezultatele noastre arată că legătura emoțională dintre oameni și câinii lor poate fi reciprocă”, a declarat Teresa Romero, un cercetător al comportamentului animal care a condus studiul.

Proprietarii pot să testeze aceste cercetări realizate de doctorii Hare și Romero, căscând în fața prietenilor blănoși și apoi, urmărindu-le reacția pentru a vedea dacă cască și el la rândul lor.

 

Recent Posts

Marley, pisica anului 2024. Sprijinul emoțional al fameilor traficate: „este un exemplu minunat al puterii iubirii”

Marley, pisica anului 2024,  despre care se spune că  are „darul incredibil al empatiei” ajută…

5 ore ago

Picki, îngerul salvator care și-a salvat stăpânul cu deficiențe de auz în urma potopului din Galați

Povestea lui Ionuț din județul Galați, salvat din calea viiturilor de cățelul său Picki, este…

6 ore ago

Misiune deosebită pompierilor: cățel salvat de sub dărmături într-o zonă inundată din Galați

Cățel salvat de sub dărmături. În satul Slobozia Conachi, afectat grav de inundații, pompierii din…

7 ore ago

Parteneriat între două mari companii: împreună pentru promovarea responsabilității față de animale

 Organizația Eduxanima și Fressnapf România au format un parteneriat strategic pentru a promova protecția și…

8 ore ago

Blondul din Berceni, motanul care se plimbă pe la geamurile bucureștenilor din cartier

Povestea Blondului din Berceni, un motănel fără adăpost, a captat atenția comunității online din București.…

9 ore ago

Caz cutremurător / Acuzații deosebit de grave aduse unor doi copii din Prahva, de 13 și 15 ani: suspectați că au ucis cu cruzime patru pui de câine.

Tragedia  s-a petrecut într-o localitate din județul Prahova, unde doi copii, cu vârste de 13…

10 ore ago

Parteneri