Din cuprinsul articolului
Oamenii de știință care studiază relația noastră cu animalele, și cu cele de companie, spun că această legătură specială ne-ar fi ajutat să supraviețuim de-a lungul istoriei. O echipă de la Universitatea din Michigan a descoperit că, încă de la vârsta de doi ani, oamenii doresc să dea o mână de ajutor câinilor.
Prin gesturi prietenoase, cum ar fi lăsarea de mâncare sau mângâierea unui animal, oamenii au reușit de-a lungul timpului să domesticească, sau să îmblânzească, animalele, motiv pentru care astăzi avem animale de companie și animale de fermă.
Având animale de companie și creând legături sociale cu animalele, oamenii au reușit să se mențină mai în siguranță față de alți prădători, de exemplu, folosind câinii ca protecție.
„Domesticirea animalelor a fost cu adevărat avantajoasă pentru supraviețuirea omului. Ne-a permis cu adevărat să trăim și să prosperăm, există un beneficiu evolutiv uriaș”, a declarat Dr. Rachna Reddy, care s-a ocupat de acest studiu.
Înainte chiar de a cunoaște anumite animale, oamenii au tendința de a dori să le ajute, spun oamenii de știință care au participat la studiu.
O echipă de la Universitatea din Michigan a analizat de ce și cum oamenii au o legătură atât de specială cu animalele. Cercetătorii din cadrul studiului au declarat că în cazul pisicilor și al câinilor este ușor de observat o legătură socială de timpuriu pentru oameni, datorită modului în care animalele se comportă.
Câinii și pisicile fac adesea contact vizual cu oamenii atunci când doresc ceva și interacționează cu aceștia mai mult decât ceva ca un pui, de exemplu.
De ce este util testul cu câini și copii mici? Se crede că relația specială cu anumite animale, cum ar fi câinii, a ajutat oamenii să supraviețuiască. Încă nu suntem pe deplin siguri de ce oamenii au decis să se împrietenească cu animalele, dar de la o vârstă fragedă este clar că oamenii vor să ajute animalele care interacționează cu ei.
„De ce am ajuns să domesticim animalele este un mare mister, iar aceasta este o dovadă care ne-ar putea ajuta să înțelegem acest mister”, a declarat Dr. Reddy.
Oamenii de știință au testat un grup de copii mici de la aproximativ doi ani. I-au pus să întâlnească niște câini prietenoși cu copiii, numiți Fiona, Seymour și Henry. Cercetătorii au pus jucării chiar la îndemâna câinilor, iar copiii mici s-au oferit rapid să le dea jucăriile câinilor. Cercetătorii au spus că acest lucru a demonstrat că, de la o vârstă foarte fragedă, oamenii vor să ajute animalele care sunt afectuoase cu ei.
De ce este util testul cu câini și copii mici? Se crede că relația specială cu anumite animale, cum ar fi câinii, a ajutat oamenii să supraviețuiască. Încă nu suntem pe deplin siguri de ce oamenii au decis să se împrietenească cu animalele, dar de la o vârstă fragedă este clar că oamenii vor să ajute animalele care interacționează cu ei.
„De ce am ajuns să domesticim animalele este un mare mister, iar aceasta este o dovadă care ne-ar putea ajuta să înțelegem acest mister”, a declarat Dr. Reddy, potrivit bbc.co.uk
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…