Lumea animalelor

Sunt pisicile geloase pe stăpânii lor? Puteți afla numaidecât

Pisicile devin geloase? Majoritatea experților spun că pisicile nu simt invidie adevărată, dar cu siguranță pot deveni teritoriale sau stresate de schimbările în stilul lor de viață. Chiar și cele super subtile, de care probabil nu sunteți conștient, cum ar fi faptul că nu le acordați la fel de multă atenție cum sunt obișnuite. Află dacă pisica ta este geloasă și wfsrsvb

Motive pentru care pisica ta este geloasă

Pisica ta este geloasă? Este posibil. Dacă pisica ta își dorește ceva ce nu poate avea, ar putea începe să se comporte. Există șase motive comune pentru care pisicile vor deveni geloase.

1. Ai o altă pisică

Adoptarea unei feline noi, fie că este vorba de un pisoi sau de o pisică adultă, poate irita animalul de companie existent. Pisica ta ar putea deveni cu ușurință geloasă pentru că acum trebuie să împartă cutia cu nisip, păturile pufoase și persoana lor preferată din lume: tu.

Semne că pisica ta este geloasă pe noul animal de companie:
Devine brusc excesiv de afectuoasă; Devine agresivă față de noua pisică sau față de dumneavoastră; Urinare și/sau defecare în afara cutiei; Zgârieturi sau alte comportamente distructive.

Cum să schimbi lucrul ăsta

Rezervați-vă zilnic timp pentru a-i acorda pisicii suficeint timp dedicat legăturii cu dumneavoastră. Lăsați pisoiul în altă cameră și mângâiați, iubiți și jucați-vă cu pisica dumneavoastră, pentru ca aceasta să nu se simtă uitată.

Nu trebuie să fie vorba doar de o pisică nouă pe care prietenul tău este gelos. Dacă ați adus acasă un nou cățeluș, un câine adult, o pasăre sau orice alt animal de companie care ar putea lua atenția de la pisica dumneavoastră, ar putea deveni gelos.

Semne că pisica ta este geloasă pe noul tău animal de companie:
Vă invadează spațiul personal; Mârâieli, șuierături sau mușcături; Urină și/sau defulează în afara cutiei
zgârierea mobilei; Devine retrasă; Se holbează la animalul de companie

Oferiți-i pisicii un spațiu sigur. Creați un loc calm pentru pisica dumneavoastră unde se poate retrage atunci când se simte copleșită sau geloasă. Asigurați-vă că noul animal de companie nu are acces la acest refugiu sigur.

2. Ați adus un copil

A avea un nou copil acasă este, fără îndoială, o tonă de muncă. Mâinile tale vor fi pline (la figurat și la propriu), așa că pisica ta probabil nu va primi atenția pe care o avea înainte de sosirea copilului. Acest lucru duce adesea la gelozie, dar asta nu înseamnă că pisicile și bebelușii nu pot coexista.

Semne că pisica ta este geloasă pe noul tău bebeluș: Căutarea constantă a atenției; Se comportă agresiv față de copil; Schimbări în ceea ce privește pofta de mâncare; Îngrijirea excesivă.

Desensibilizează-ți pisica la lucrurile pentru bebeluși. Obișnuiți treptat pisica cu mirosurile și sunetele de bebeluș cu ajutorul înregistrărilor. Acest lucru îl puteți face în săptămânile premergătoare sosirii bebelușului.

Permiteți-i să stabilească ritmul pentru când și cât de mult dorește să interacționeze cu bebelușul. Nu le forțați niciodată să se întâlnească sau să se joace, deoarece acest lucru ar putea doar să exacerbeze gelozia.

3. Sunteți într-o relație nouă

Tocmai ai început să te întâlnești cu cineva nou? Asta înseamnă, probabil, că ești plecat mult de acasă sau că această persoană vine des la tine acasă. Pisica ta ar putea fi geloasă pe acest nou interes amoros, iar ele au adesea un mod ciudat de a o arăta.

Semne că pisica ta este geloasă pe noul tău partener: Pulverizarea urinei pe lucrurile noului partener; Se comportă agresiv cu el; Căutarea atenției și afecțiunii tale tot timpul; Se ascunde sau este distantă; Vocalizează excesiv

4. V-ați schimbat rutina

Schimbarea rutinei poate pune pisica pe gânduri. Dacă ați început recent un nou loc de muncă și mergeți la birou la ore neobișnuite, pisica cu siguranță observă. Aceasta ar putea să o facă să se simtă neliniștită sau chiar geloasă.

Semne că pisica ta este geloasă pe noua ta rutină: Te ignoră sau se ascunde de tine; Schimbări în obiceiurile alimentare; Face pipi sau caca în afara litierei; Invadarea spațiului dvs. ori de câte ori sunteți acasă; Zgârierea sau distrugerea mobilei

5. Pisica dumneavoastră are anxietate de separare

Pisicile care nu au fost socializate când erau pisoi pot dezvolta un atașament nesănătos față de stăpânii lor. În aceste scenarii, pisica ta ar putea intra într-o criză de gelozie ori de câte ori primești un oaspete sau dai scroll pe telefon, potrivit lovetoknowpets.com.

Recent Posts

Fiecare semn astrologic are propriul animal spiritual – află care este al tău

Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…

4 ore ago

Zonkey, animalul hibrid care are o mamă măgăruș și un tată zebră

Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…

5 ore ago

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

6 ore ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

7 ore ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

8 ore ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

9 ore ago

Parteneri