Din cuprinsul articolului
Un incident neobișnuit s-a produs la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași, unde aproximativ 200 de lilieci au invadat secția de cardiologie. Liliecii au intrat printr-o fereastră lăsată deschisă, ajungând în holul casei scării de la intrarea principală a secției.
Acest eveniment a creat o situație neprevăzută pentru pacienți și personalul spitalului, provocând o mică agitație până când situația a fost gestionată. Liliecii au fost ulterior capturați și eliberați în siguranță. Incidente de acest tip subliniază importanța măsurilor preventive, cum ar fi asigurarea ferestrelor și a ușilor, mai ales în clădirile publice și spitale, pentru a evita astfel de intruziuni ale faunei locale.
Managerul spitalului „Sf. Spiridon”, Daniel Vasile Timofte, a precizat că activitatea în spital nu a fost afectată deoarece liliecii nu au pătruns în saloanele unde se aflau pacienții.
„Au fost anunțate autoritățile competente, respectiv Asociația Pentru Protecția Liliecilor, Garda de Mediu și ISU.
În dimineața zilei de 03.09.2024, reprezentanții ISU au colectat câteva zeci de exemplare de lilieci, care vor fi ulterior relocate în condiții legale.
Nu a fost perturbată activitatea medicală deoarece liliecii nu au pătruns în zona saloanelor de pacienți”, a declarat Prof. Dr. Daniel Vasile Timofte, managerul spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, pentru publicația locală „Ziarul de Iași”.
Pompierii au intervenit ca urmare a solicitării făcute de reprezentanții spitalului. Intervenția s-a desfășurat sub supravegherea unui biolog, iar în timpul ei au fost evacuați circa 200 de lilieci.
„În urma unui apel de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, forţe şi mijloace de intervenţie din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Iaşi s-au deplasat la locul solicitării, Secţia de Cardiologie. Pe casa scării se aflau foarte mulţi lilieci.
Colegii din dispeceratul integrat ISU-SMURD SAJ-Iaşi au sunat o persoană abilitată în domeniu, un biolog.
Dumnealui s-a prezentat imediat la locul solicitării, iar echipajul de intervenţie a trecut la prinderea liliecilor, aproximativ 200 de mamifere”, a spus Georgică Onofreiasa, potrivit Agerpres.
Liliecii au fost predați specialistului și urmează să fie eliberați în mediul lor natural.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…