Categories: Lumea animalelor

Te-ai întrebat vreodată care ar putea fi cel mai DEZGUSTĂTOR animal?

În general, oamenii nu sunt deloc încântați de șopârle, animale considerate fi periculoase și dezagreabile. Într-un top subiectiv al celor mai ingrate animale din această categorie, un loc fruntaș ar putea ocupa celebrul Dragon de Komodo, cunoscut și ca varanul de Komodo (Varanus komodoensis, în latină). Întâlnit doar în Arhipelagul Inndonezian, dragonul stă la baza personajului din mitoogia chineză. Nu de mult timp, cercetătorii au descoperit că cea mai mare șopârlă din lume are origini australiene, chiar dacă habitatul acesteia s-a restrâns în prezent doar la arealul indonezian, acolo unde mai viețuiesc ân jur de 5.000 de indivizi.În mediul natural, un varan Komodo adult cântărește în jur de 70 de kg, deși în captivitate se poate depăși această greutate. În conformitate cu Guiness Book, un varan adult mascul poate ajunge la o greutate între 79 și 91 de kg și o lungime de 2,50 metri, iar o femelă poate cântări între 68 și 73 de kg și poate avea o lungime de 2,29 metri. Cel mai mare specimen înregistrat a avut 3,13 metri lungime și căntărea 166 kg. Coada acetor șopărle gigant este la fel de lungă ca și trupul, iar cavitatea bucală este prevăzută cu aproximativ 60 de colți frecvent înlocuiți, care au o lungime de 2,5 cm.Varanii sunt carnivori convinși, necrofagi și au o mușcătură mortală. Victima nu are scăpare dacă a luat contact cu dragonul și moare din cauza celor 57 de bacterii transmise de mușcătură (una dintre tulpinile bacteriene este Pasteurella multocida. Aceste tulpini bacteriene au o virulență anormal de crescută, de aceea mușcăturile produse de varani cauzează septicemii și infecții grave. Este un mister neelucidat însă de ce aceste baterii nu îi afectează în nici un mod pe varani). Marele atu al acestor animale este simțul ofactiv foarte dezvoltat și care le permite să-și detecteze prada chiar și de la o distanță de 10 kilometri.

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

34 de minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri