Sari la conținut
Home » Un test simplu de șase secunde dovedește dacă blănosul tău te iubește mai mult decât oricine altcineva

Un test simplu de șase secunde dovedește dacă blănosul tău te iubește mai mult decât oricine altcineva

câine care plange cu lacrimi de fericire imbratisare cu stapanul

Testul de șase secunde care îți arată iubirea câinelui tău. Se poate spune cu siguranță că majoritatea proprietarilor de câini au petrecut ore întregi spunându-le animalelor lor de companie cât de mult le iubesc – dar v-ați gândit vreodată dacă și animalul dumneavoastră simte la fel?

Proprietarii de câini își exprimă adesea dragostea față de animalele lor de companie, știind că nu vor auzi o reciprocitate în cuvinte. Dar câinii au propriile lor moduri subtile de a-și arăta afecțiunea, care de obicei trec neobservate de companionii lor umani.

Kennel Club sugerează că este mai probabil ca, câinii să cască atunci când o fac stăpânii lor, deoarece cascatul este contagios printre oameni și unele animale.

Cercetările indică faptul că oamenii care „prind” un căscat de la o altă persoană tind să aibă abilități sociale mai bune, „căscatul contagios ajută la manifestarea empatiei față de colegul de căscat”.

 Aplicând acest lucru la câini, Dr. Brian Hare, autor al cărții The Genius of Dogs (Geniul câinilor) și fondator al Centrului de Cogniție Canină Duke de la Universitatea Duke, a declarat „Este rezonabil să presupunem că blănoșii care cască atunci când o fac stăpânii lor sunt mai conectați emoțional la aceștia. Ei ne înțeleg în moduri în care alte animale nu o fac, inclusiv maimuțele mari.”

Legătura emoțională dintre oameni și câinii lor

de ce ma linge cainele
Sursă foto: Getty Images

Un studiu efectuat la Universitatea din Tokyo a constatat că puțin peste jumătate dintre câinii observați au căscat după ce și-au văzut stăpânii făcând acest lucru. Echipa de cercetare a monitorizat, de asemenea, câinii care priveau un străin căscând și a constatat că acești câini căscau la jumătate din frecvență. În calitate de cercetător în comportamentul animalelor care a condus studiul, Teresa Romero a concluzionat: „Rezultatele noastre arată că legătura emoțională dintre oameni și câinii lor poate fi reciprocă.

Căscatul contagios, o dovadă de iubire

O declarație a Kennel Club spune: „Romero spune că bâzâitul contagios poate fi o modalitate prin care animalele care trăiesc împreună își coordonează activitățile. Deoarece câinii și oamenii trăiesc împreună de 14 000-30 000 de ani, căscatul contagios poate fi adânc înrădăcinat în istoria evoluției canine.

„Relațiile de lungă durată ale câinilor cu noi le-ar fi permis să treacă dincolo de granițele dintre specii pentru a simți ceea ce simțim noi.” Proprietarii de câini pot pune la încercare cercetările Dr. Hare și Dr. Romero căscând în fața animalelor lor de companie și observând dacă acestea căscă la rândul lor.

Comentând această cercetare, un utilizator Reddit a spus: „Trimit semnale câinelui meu tot timpul, sub formă de căscat și clipiri lente. Sunt flatat că ar vrea să răspundă la fel”.

Un alt utilizator a adăugat: „Eu și soțul meu am testat această teorie de câteva ori în seara asta. Câinele meu ne-a răspuns căscând la rândul său”.