Din cuprinsul articolului
Ochii de pisică sunt legendari și frumoși. Fapt amuzant: toate pisicuțele se nasc cu ochi albaștri. Pe măsură ce ochii lor se dezvoltă, culoarea se va schimba în nuanța lor permanentă. Și da, ochii unor pisici rămân albaștri până la vârsta adultă. Unde se situează ochii pisicii tale în clasamentul rarității?
Probabil că ai întâlnit multe pisici cu ochii galbeni, deoarece galbenul este cea mai comună culoare. Ochii galbeni ai felinelor pot varia de la galben pal până la o nuanță aurie.
Deși este normal ca irisul unei pisici să fie galben, dacă observi că albul ochilor apare într-o nuanță galbenă, ar putea fi vorba de icter și ar trebui să fie verificat imediat de către medicul veterinar.
Ochii Hazel la pisici sunt, de obicei, o combinație de maro, verde și galben. Aceștia pot apărea ca o culoare taonică solidă sau pot avea pete de diferite culori pe tot parcursul irisului.
Culoarea ochilor Hazel la pisici este destul de comună și poate fi observată la mai multe rase, precum și la pisicile de casă de rasă mixtă.
5. Verde
Ochii verzi izbitoare la o pisică îți pot tăia respirația, dar această culoare a ochilor este mai comună decât crezi. Dintre toate culorile de ochi de pisică, este una dintre cele mai puțin rare, dar asta nu o face mai puțin frumoasă.
Nuanța poate varia de la un verde-auriu palid până la o culoare smarald profundă.
4. Albastru
Ochii pisicilior albaștri nu au cu adevărat pigment albastru în ochi. Acest lucru ar putea suna ca un fel de ghicitoare, dar culoarea albastră a ochilor este, de fapt, absența pigmentului din interiorul irisului.
Atunci când ochiului îi lipsește pigmentul, lumina refractată în interiorul ochiului ne apare cu o nuanță albastră. Toți puii de pisică se nasc cu ochi albaștri, dar ochii albaștri la pisicile adulte sunt relativ rari.
Ochii de cupru sunt rari la pisici. Aceasta este, de asemenea, cea mai închisă culoare de ochi pe care o veți găsi la pisici, deși pot varia de la o culoare chihlimbar deschis până la rugină închisă.
Câteva rase de pisici, cum ar fi Bombay și Persană, au culoarea cuprului listată ca o culoare de dorit în cadrul standardului rasei, dar și alte pisici pot avea acești ochi de culoarea cuprului, rari și uimitori.
2. Heterocromia
Heterocromia este cunoscută ca având ochi „ciudați”, în care fiecare dintre ochii unei pisici are o culoare unică. Combinațiile pot include un ochi albastru și unul verde, unul albastre și unul albastru, etc.
Gena care cauzează heterocromia este legată de culoarea blănii pisicii, așa că este cel mai frecventă la pisicile cu blană albă. Dacă aveți o pisică cu „ochi ciudați”, să știți că acest lucru este cu siguranță rar!
Cea mai rară culoare a ochilor întâlnită la pisici este dicromia, în care un ochi are două culori distincte. Adesea, irisul arată ca și cum ar fi împărțit chiar la mijloc, cu o jumătate albastră, de exemplu, și cealaltă jumătate albastre.
Sau poate exista o pată aleatorie de o singură culoare pe iris. Acesta este un fenomen genetic în care fiecare secțiune are niveluri diferite de pigment, astfel încât acestea arată culori diferite și sunt incredibil de rare de văzut.
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…