Lumea animalelor

Top 3 cele mai mirositoare animale din lume

 

Cele mai mirositoare. Regnul animal este plin de creaturi fascinante. În timp ce multe animale sunt recunoscute pentru exteriorul lor frumos sau pentru abilitățile fizice impresionante, unele sunt cunoscute pentru mirosurile lor copleșitoare. Și avem și un top: Cele mai mirositoare animale…

Mirosurile sunt folosite ca mecanism de apărare pentru a respinge prădătorii sau ca o modalitate de a atrage partenerii. Mirosurile pot fi folosite în marcarea teritoriului, în stabilirea de legături sociale.

Cele mai mirositoare

La fel ca multe alte lucruri din natură, animalele au evoluat și s-au adaptat pentru a supraviețui și a face față condițiilor dure și în continuă schimbare. Producerea de mirosuri puternice este una dintre aceste adaptări.

Jderul

Cele mai mirositoare: O pasăre pe o creangă gata să își ia zborul

Jderii sunt renumiți pentru natura lor agresivă și formidabilă. De asemenea, sunt renumiți pentru mirosurile lor imposibile. Mirosul înțepător face ca aceștia să fie numiți și „ursul sconcs” și „pisica urâtă”.

Glandele olfactive care se găsesc la baza cozii lor produc o secreție care conține steroizi și compuși de sulf. Aceste secreții sunt folosite pentru a marca limitele teritoriului și pentru a interacționa cu alți jderi.

Cele mai mirositoare: Furnicarul pitic

Tamandușul meridional, cunoscut și sub numele de furnicar mic, locuiește în America Centrală și de Sud. Are gheare lungi și curbate și un bot lung, perfect pentru a adulmeca și mânca furnici și termite.

Are o coadă care poate fi folosită pentru un echilibru suplimentar și pentru a se agăța de crengile copacilor. Pentru a se proteja de intemperii, are o blană groasă și filiformă, care este de obicei gri sau maro.

Glandele olfactive de lângă coadă produc o emisie cu miros de mosc și de pământ. Se crede că mirosul său se datorează faptului că animalul se hrănește cu insecte.

Miriapodele

Miriapodele nu sunt de fapt insecte. Ei sunt artropode care sunt mai apropiate de homari, raci și creveți. Celebre pentru numărul de picioare pe care le posedă, miriapodele sunt, de asemenea, capabile să producă o gamă largă de secreții diferite. Unele pot irita pielea, pot afecta ochii și, bineînțeles, pot lăsa un miros grețos asupra prădătorilor, potrivit factanimal.

Recent Posts

Fiecare semn astrologic are propriul animal spiritual – află care este al tău

Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…

5 ore ago

Zonkey, animalul hibrid care are o mamă măgăruș și un tată zebră

Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…

6 ore ago

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

7 ore ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

8 ore ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

9 ore ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

10 ore ago

Parteneri