Sari la conținut
Home » Top 3 cele mai periculoase păsări din lume!

Top 3 cele mai periculoase păsări din lume!

Top 3 cele mai periculoase păsări din lume!

Top 3 cele mai periculoase păsări din lume! Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai periculoase păsări din lume? În 1963, Alfred Hitchcock a creat „Păsările”, un thriller considerat acum un clasic.

Filmul explorează ce s-ar întâmpla dacă stolurile de păsări, animale pe care le întâlnim mereu în viața de zi cu zi, ar ataca un mic oraș de coastă din California. Inspirat de un eveniment real, atacul cufundarilor negre din Capitola, California, în 1961, filmul aduce în prim plan otrăvirea peștilor mâncați de păsări ca fiind cauza atacului.

Top 3 cele mai periculoase păsări din lume!

Cufundarii s-au izbit de acoperișuri, iar cadavrele lor erau răspândite pe străzi în întregul oraș. Astfel de filme, care explorează posibilitatea ca natura să devină brusc răzbunătoare. Apar din când în când în cinematografe, însă ideea că păsările ar putea răni sau chiar ucide oameni nu este doar ficțiune.

Comportamentul teritorial și apărarea puilor de prădători sunt chestiuni serioase, iar cele mai mici păsări pot ataca atunci când se simt amenințate.

Iată câteva dintre cele mai periculoase păsări din lume:

1. Cazuarii

Cazuarii sunt singurii membri ai familiei Casuariidae și fac parte din ordinul Casuariiformes, care include și pasărea emu. Trei specii, fiecare compusă din mai multe rase, trăiesc în habitate din Australia și Noua Guinee.

Aceste păsări au fost cunoscute să omoare oameni lovindu-i cu picioarele, deoarece unul dintre cele trei degete de la fiecare picior este prevăzut cu o unghie asemănătoare cu un pumnal.

Atacurile asupra oamenilor sunt relativ rare. Dar când se întâmplă, cazuarii atacă în apărare sau pentru hrană. Un incident notabil a avut loc în 1926, când un adolescent a fost ucis de un cazuar.

2. Struțul (Strutio camelus). Sunt întâlnite în sălbăticie doar în Africa

Struții sunt considerați printre cele mai periculoase păsări din lume. Aceste păsări care nu pot zbura sunt întâlnite în sălbăticie doar în Africa. Masculii pot atinge înălțimea de 2.75 metri și o greutate de peste 150 de kilograme.

Fiind cele mai mari păsări din lume, struții se bazează pe picioarele lor lungi ca să scape de dușmani. Un struț speriat poate atinge viteza de aproximativ 90 de kilometri pe oră și poate lovi cu picioarele cu o forță considerabilă.

Cazurile de atac asupra oamenilor sunt rare, dar majoritatea au loc atunci când oamenii îi provoacă.

3. Pasărea emu singura supraviețuitoare dintre tipurile

Pasărea emu, singura supraviețuitoare dintre tipurile exterminate de coloniști, are un corp îndesat și picioare lungi, similar cu ruda sa, cazuarul.

Emu poate alerga cu aproape 50 de kilometri pe oră și, dacă este încolțită, poate lovi cu picioarele prevăzute cu trei degete, având gheare capabile să eviscereze animale.

Cu toate acestea, atacurile asupra oamenilor sunt rare, dar emu poate provoca răniri în parcurile cu animale sălbatice, fermele sau grădinile zoologice.

Aceste exemple subliniază că, în ciuda aspectului lor aparent inofensiv, anumite păsări pot deveni periculoase în anumite circumstanțe, conform incredibila.ro.