Din cuprinsul articolului
Top 7 lucruri despre pisicile portocalii. Pisicile portocalii sunt unele dintre cele mai îndrăgite feline. Ba chiar multe pisici faimoase au blănița de această culoare. Câteva exemple fiind: Garfield, Puss in Boots și Bob din filmul și cartea „Un motan pe nume Bob”.
Ce le face așa speciale? Nu este o rasă anume. Mai întâi de toate, este important să știm că pisicile portocalii nu reprezintă o rasă anume, ci facem referire doar la culoarea blăniței.
Astfel, vom observa pisici cu această culoare la mai multe rase precum pisica europeană, Maine Coon, Scottish Fold și pisica persană.
1. Cauza culorii portocalii. Feomelanina este pigmentul responsabil de culoarea roșiatică a pisicuțelor. În funcție de cantitatea în care acesta se găsește, pisicile pot avea blănița de la crem până la portocaliu intens.
2. Pisicile portocalii sunt pisici tabby (tigrate). Toate pisicile portocalii sunt pisici tabby, adică tigrate. O caracteristică evidentă este litera „M” pe care o putem observa pe fruntea lor. De asemenea, mai putem observa că nu toate pisicile au dungi la fel.
Acestea sunt fie dungi groase, bine definite (Classic tabby), fie dungi mai subțiri și lungi asemănătoare cu cele de la tigri (Mackerel tabby), fie dungi mai scurte, asemănătoare unor pete (Spotted tabby).
3. Majoritatea sunt masculi. Acest lucru se datorează genei care produce culoarea portocalie în cromozomul X. Femelele au doi cromozomi X, ceea ce înseamnă că au nevoie de două copii ale acestei gene pentru a deveni portocalii, în timp ce masculii au nevoie doar de una. Astfel, aproximativ 75%-80% din pisicile cu blana portocalie sunt masculi.
4.Un alt lucru interesant este că masculii au nevoie doar ca mama pisica să aibă blana portocalie, indiferent că este complet portocalie sau mai are și alte culori pe blăniță precum pisicile calico și tortoiseshell, în timp ce femelele au nevoie ca tatăl lor să fie complet portocaliu, iar mama lor să aibă portocaliu pe blăniță.
5. Pot avea pistrui? Exact! Pisicile portocalii pot avea pistrui pe năsuc, în jurul ochilor, pe buze sau pe gingii. Acest lucru se datorează tot culorii blăniței lor. De asemenea, pe măsură ce înaintează în vârstă, pistruii se vor răspândi mai mult.
6. Pisicile cu blănița portocalie au în general o personalitate extrem de plăcută. Ba chiar unele persoane le aseamănă personalitatea cu cea a câinilor. Sunt foarte relaxate, fericite, afectuoase și loiale.
Le place să-și urmărească stăpânii peste tot și să aștepte să fie alintate. Masculii tind să fie foarte „vorbăreți” și mai activi, în timp ce femelele sunt cunoscute ca fiind calme și liniștite.
7. Sunt pisici curajoase și îndrăznețe, ceea ce le face să fie vânători excelenți și nu se dau în lături de la o bătălie cu alte pisici. Totodată sunt și independente. Acest lucru nu înseamnă că le place să stea singure, ci că nu le place să facă ce li se spune, conform cupisici.ro.
Fiecare dintre noi are anumite trăsături de caracter care dezvăluie cine suntem cu adevărat. Unii…
Cumpărarea și alegerea unei rase de câine este extrem de importantă! Vei trăi cu câinele…
De câte ori pe zi îi spui câinelui tău „te iubesc”? Un nou studiu a…
Este prietenul tău blănos una dintre rasele de câini care sunt aproape imposibil de dresat?!…
Pentru oameni, afișarea unui zâmbet este o modalitate ușoară de a evita neînțelegerile. Și, conform…
Leonardo DiCaprio are acum o nouă specie de șarpe numită în onoarea sa! Cercetătorii au…