Categories: Lumea animalelor

Torsul pisicilor ramane un mister

 Torsul pisicilor este unul dintre cele mai misterioase lucruri care se pot intampla animalelor, iar cercetatorii nu au ajuns inca la o concluzie unitara privind acest lucru. Exista insa mai multe teorii, majoritatea bazate pe context.Prima dintre acestea este legata de fericirea felinei. Pentru ca, se spune ca pisicile torc atunci cand se simt bine, dar se pare ca nu este tot timpul cazul, potrivit wired.com. Unele pisici torc, spre exemplu, si cand le este foame, frica sau sunt lovite. De asemenea, frecventele torsului ar avea capacitati de regenerare a oaselor. Pisicile torc folosind laringele si diafragma, in timp ce expira si inspira. Veterinarii nu stiu inca modul exact prin care e declansat torsul la nivelul sistemului nervos.Majoritatea felinelor pot toarce, mai putin leii, leoparzii, jaguarul si tigrul. Desi torsul este asociat cu situatii pozitive pentru pisici, cum ar fi atunci cand sunt mangaiate sau alintate, nu este mereu asa. Probabil, spun specialistii, torsul este pur si simplu o modalitate de autoconfort in situatii de stres.E ca si cum oamenii ar plange, rade sau face orice activitate pentru a trece peste o situatie dificila.De asemenea, veterinarii au observat ca atunci cand o pisica este lovita, altele se aduna in jurul ei si incep sa toarca in grup.De asemenea, despre tors se spune ca ar avea proprietati de vindecare a oaselor bolnave.Pisicile obisnuite au o frecventa de aproximativ 26 de herti, intr-o zona care e favorabila regenerarii tesuturilor. In plus, in mediul lor natural, in salbaticie, pisicile stau foarte mult intinse la soare, asa ca torsul ar putea sa fie folosit pentru ca oasele sa nu devina slabe sau sa se rupa.”Gandim naiv daca noi credem ca pisicile torc dintr-un singur motiv. E ca si cum ai zice ca oamenii rad doar pentru un lucru”, a spus Tony Buffington, un veterinaer de la Ohio State University.

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

29 de minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri