Din cuprinsul articolului
Din păcate, un medic veterinar a diagnosticat pisica dumneavoastră cu o infecție oculară. Acum începe partea complicată. Este greu să păstrezi toate acele medicamente pentru ochi în ordine, ca să nu mai vorbim de faptul că trebuie să introduci efectiv medicamentele în ochii pisicii tale.
Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a vă asigura că membrul familiei dumneavoastră primește tratamentul de care are nevoie pentru infecția oculară a pisicii.
Infecțiile oculare la pisici sunt o preocupare medicală comună și pot fi destul de dureroase și iritante. Semnele comune includ:
Scurgere oculară (limpede, galbenă sau verde); clipitul mult (blefarospasm); inflamație a țesutului roz din jurul ochiului (conjunctivită); înroșirea ochilor; frecarea ochilor cu lăbuțele.
Cel mai frecvent, infecțiile oculare la pisici sunt secundare infecțiilor respiratorii superioare, dar alte probleme oculare ale pisicilor pot avea un aspect similar sau pot cauza o infecție secundară.
Tratamentul infecțiilor oculare pentru pisici implică administrarea de medicamente direct pe ochiul propriu-zis sau administrarea de medicamente pe cale orală. Aceste medicamente pot fi antibacteriene sau antivirale.
Medicamentele topice pentru ochi vin de obicei sub forma unei soluții sau a unui unguent. Medicamentele orale sunt adesea lichide, dar medicul veterinar vă poate prescrie o pastilă. Cele obișnuite care se aplică local pe ochi pentru infecțiile oculare și includ: Neomicina, polimixina B și bacitracina (sau gramicidina), care este un antibiotic triplu (antibacterian), clorhidrat de oxitetraciclină, cunoscut în mod obișnuit sub numele de Terramycin (antibacterian); gentamicină (antibacteriană), idoxuridina (antiviral)
Medicamentele orale sunt adesea orientate spre tratarea unei infecții respiratorii subiacente.Printre care le amintim pe următoarele:
Doxiciclină (antibacteriană); azitromicina (antibacteriană); famciclovir (antiviral);
Este important să nu folosiți un antibiotic uman, cum ar fi Neosporin, pentru infecția oculară a pisicii dumneavoastră. Se știe că pisicile au reacții anafilactice care le pun viața în pericol la antibioticele triple destinate uzului uman. Dacă pisica dumneavoastră are o altă afecțiune oculară, cum ar fi glaucomul, este posibil să primească și alte medicamente pentru ochi pe care nu le-am discutat.
Administrarea picăturilor oculare pentru pisici poate fi destul de dificilă și este adesea o sarcină pentru două persoane! Luați în considerare posibilitatea de a cere ajutor dacă vă aflați în situația de a trebui să îi administrați pisicii dumneavoastră medicamente, în special medicamente care intră în ochi.
În cazul soluțiilor pentru ochi, veți plasa de obicei o picătură în ochiul afectat de un număr prescris de ori pe zi.
Pentru a administra o picătură pentru ochi:
Apropiați-vă de pisică din spate, astfel încât să o puteți ține ușor pe pisică împotriva corpului dumneavoastră în timp ce îi administrați medicamentul. Ridicați ușor bărbia pisicii astfel încât ochiul să fie mai mult orizontal sau paralel cu solul. Această poziție permite ca picătura să cadă în ochi.
Cu mâna care ține bărbia ridicată, trageți ușor obrazul în jos pentru a coborî pleoapa. Țineți aplicatorul de medicament în cealaltă mână. Folosind oricare dintre mâini, aplicați ușor și deschideți pleoapa superioară.
Strângeți ușor flaconul pentru a elibera o picătură de soluție pe suprafața ochiului, dar nu lăsați vârful aplicatorului să atingă ochiul. Rețineți că o picătură de medicament este, de obicei, mai mult decât suficientă, așa că, dacă o parte curge din ochi, acest lucru este normal. Dacă vă intră cea mai mare parte a picăturii în ochi, este mai mult ca sigur că vă descurcați foarte bine!
Unguentele sunt, după cum se știe, mai dificil de administrat pisicilor decât picăturile, așa că fiți pregătit să cereți ajutor pentru administrare.
În cazul unguentelor, medicul veterinar vă poate spune să introduceți o mică fâșie (aproximativ o optime până la un sfert de centimetru) de unguent în ochi de un număr prescris de mai multe ori pe zi.
Atunci când administrați unguente, puteți folosi același procedeu ca și în cazul picăturilor, dar trebuie să vă concentrați pe coborârea pleoapei inferioare.
Poate fi util să vă gândiți că plasați medicamentul în interiorul pleoapei inferioare. Dacă faceți acest lucru, medicamentul se va distribui pe ochi atunci când pisica clipește. Cu toate acestea, dacă pisica dumneavoastră nu tolerează acest lucru, este mai bine ca medicamentul să ajungă undeva pe cornee decât nicăieri, potrivit dailypaws.com.
Fiecare dintre noi are anumite trăsături de caracter care dezvăluie cine suntem cu adevărat. Unii…
Cumpărarea și alegerea unei rase de câine este extrem de importantă! Vei trăi cu câinele…
De câte ori pe zi îi spui câinelui tău „te iubesc”? Un nou studiu a…
Este prietenul tău blănos una dintre rasele de câini care sunt aproape imposibil de dresat?!…
Pentru oameni, afișarea unui zâmbet este o modalitate ușoară de a evita neînțelegerile. Și, conform…
Leonardo DiCaprio are acum o nouă specie de șarpe numită în onoarea sa! Cercetătorii au…