Din cuprinsul articolului
Trucuri despre cum faci o pisică să te placă dovedite de către specialiști. Să faci o pisică să te placă este o sarcină dificilă, dacă nu cunoști comportamentul lor. Există modalități dovedite științific de a deveni prietenul pisicii tale sau a vecinilor.
O echipă de medici și specialiști comportamentali din Elveția a analizat timp de 3 zile relația dintre pisici și oameni din 158 de familii.
Cercetarea și-a propus să observe care dintre parteneri (pisica sau om) a inițiat interacțiunea, răspunsul partenerului, durata fiecărei interacțiuni și timpul total al acestui tip de contact.
Astfel, cercetătorii au descoperit că acest contact a fost unul mai reușit și a durat mai mult dacă a fost inițiat de pisică și dacă pisica era cea care decide când se va termina interacțiunea.
In concluzie, dacă vrei să te înțelegi bine cu o pisică trebuie ca ea să facă prima mutare, răspunde la aceasta acțiune dar evită să inițiezi tu contactul, este posibil să înțeleagă greșit.
Dacă ai urmărit comportamentul pisicilor ai observat că acestea își ating nasul pentru a se saluta.
Poți imita acest comportament. Întinde-ți cu grijă brațul și apropie degetul pentru a întâlni nasul pisicii.
Pisica îți poate mirosi degetul sau chiar se poate freca de el. Acest salut poate fi considerat de succes și propice comunicării.
Atenție, pisicile sunt animale de companie care accepta să fie mângâiate, chiar le face plăcere, dar nu oricum și pe orice zonă a corpului. Intr-un mic studiu, pisicile din eșantion au reacționat pozitiv la mângâieri în zona dintre ochi și urechi și negativ la încercările din zona cozii.
Desigur, fiecare animal este unic. Poți afla ce tipuri de mângâieri îi plac încercând diferite opțiuni.
Important este să urmărești reacția pisicii, oprește-te dacă acesteia nu-i plac mângâierile tale.
Există multe semne de care te poți folosi pentru a înțelege că unei pisici nu-i plac acțiunile tale.
Ele pot fi evidente, cum ar fi șuieratul și mușcătura, sau mai subtile, cum ar fi aplatizarea urechilor, privirea la mâna ta sau zvâcnirea cozii.
Uneori le percepem ca parte a unui joc, dar acest lucru este o greșeală. Când primești unul dintre aceste semnale, este timpul să te retragi.
Supraalimentația pisicii nu este recomandată. Proprietarii de animale pot crede în mod eronat că animalele lor de companie îi iubesc pentru că îi hrănesc. Cu toate acestea, un studiu al Universității Cornell asupra pisicilor obeze a constatat contrariul.
Ulterior, pisicile au fost date noilor proprietari care le-au acordat atenție și nu mâncare. Proprietarii ale căror animale de companie au primit mai multă atenție au raportat un sprijin emoțional mai ridicat din partea animalelor lor de companie.
În timpul studiului, 58 de pisici supraponderale au fost puse la dietă. După o lună, 2/3 dintre stăpânii lor au raportat că pisicile lor au devenit mai afectuoase, torc mai des și sunt mai dispuse să stea în poala stăpânului.
De asemenea, menținerea animalului de companie la o greutate normală este o modalitate excelentă de a-l ajuta să rămână sănătos.
Pisicile sunt prădători și au nevoie să-și elibereze și ele energia cumva, din acest motiv este bine să vă jucați cu pisica dumneavoastră.
Să te joci cu o pisică este important pentru sănătatea pisicii. Jocul activează instinctele animalului tău de companie și îl ajută să imite comportamentul natural în sălbăticie.
Un studiu realizat în Italia a arătat că pisicile care stăteau în casă mai des erau mai afectoase cu stăpânii lor decât pisicile care puteau hoinări libere pe afară.
Pisicile crescute în casă sunt mai active în timpul zilei, probabil pentru că stăpânii lor sunt activi în această perioadă și mai puțin active noaptea, momentul în care oamenii preferă să doarmă.
Spre deosebire de aceste pisici, cele lăsate libere au un program care nu este adaptata stăpânilor. De cele mai multe ori ele apar prin preajma acestora când se face ora de masă.
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…
Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…
Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…
Ai animale de companie și locuiești la bloc? Legislația privind animalele de companie în apartamente…
Stephen Huneck, un artist american pasionat de câini și de sculptură, a creat un loc…
În Japonia, relația specială dintre oameni și câinii robotici evidențiază o tendință unică, rezultată atât…