Din cuprinsul articolului
Formaţia Om la lună se alătură Adăpostului Speranţa la evenimentul „Tocăniţă pentru toţi Bobiţă”, unde, sâmbătă, 19 octombrie, vor fi gătite sute de porţii de mâncare pentru câinii din adăpost. Accesul este deschis publicului larg, iar ediţia din acest weekend este prima care are invitat special o trupă.
Evenimentul are loc între orele 09.30 – 13.00 şi sunt aşteptaţi să treacă pragul Adăpostului Speranţa atât fanii celor de la Om la lună, cât şi oricine doreşte să petreacă două-trei ore în compania câinilor din adăpost. Vizitatorii vor putea găti pentru câini, dar mai ales să socializeze cu ei şi să le ofere o mângâiere, o jucărie, empatie.
Trupa Om la lună în Adăpostul Speranța
Trupa Om la lună a fost fondată în 2019 de către Doru Puşcaşu, artist cu diplomă de inginer, dar şi mai mulţi ani în presă, dar mai ales o persoană care ştie ce înseamnă devotamentul şi energia bună pe care un câine o poate avea atunci când devine membru al unei familii. El va găti alături de colegii lui de trupă: Dragoş, Adrian, Cătălin şi Cristian.
„Ca nişte oameni la lună ce suntem, pentru că iubim deopotrivă toate vieţuitoarele de pe pământ (mai puţin ţânţarii), ne străduim să fim cât mai de ajutor celor care au nevoie de noi. După pricepere şi posibilităţi.
Iar când e vorba de căţei, eu, posesor de un uriaş bucovinean, care deseori se crede pisică şi nu îşi cunoaşte forţa brută cu care spulberă straturile de flori şi picioarele stăpânilor, sunt atins la cea mai sensibilă coardă. Aşa că ne bucurăm din suflet că putem da şi noi o mână de ajutor prietenilor de la Adăpostul Speranţa şi venim, după cum spune vorba, cu căţel şi cu purcel, să facem un chiolhan pe cinste.
Fiecare câine are nevoie de un om al lui, iar cei de la Adăpostul Speranţa au nevoie de ajutor cu întreţinerea celor 500 de câini pentru care ei sunt oamenii. Şi ştim că îi iubesc şi îi îngrijesc, iar noi şi ai noştri le suntem alături necondiţionat”, a declarat Doru Puşcaşu, om la lună.
Ceaune mari cu mâncare pentru cei 500 de câini
La eveniment vor fi tocate legume proaspete, iar în câteva ceaune mari ele vor fi fierte alături de orez şi celelalte ingrediente ale unei tocăniţe, despre care organizatorii spun că va fi deliciu pentru câini. În plus, compania oamenilor care vor vizita adăpostul va fi benefică pentru câini, deoarece astfel ei devin mai uşor de adoptat, pot scăpa de anxietate şi şi-ar putea găsi chiar un prieten pe viaţă.
„Ne bucurăm să-i avem alături de noi pe cei de la Om la lună şi cu siguranţă vor avea o zi pe cinste şi cei aproape 500 de câini din adăpost, deoarece dragostea lor pentru noi oamenii este până la lună şi înapoi.
Îi aşteptăm pe toţi cei care vor să dea o mână de ajutor, fie că vor să taie legume sau pur şi simplu să le ofere câinilor o mângâiere, o vorbă bună. Totodată, îi invităm să rămână alături de noi, deoarece nevoile dintr-un adpost sunt multe, mai ales că se apropie sezonul rece.
Cei care doresc ne pot susţine în multiple moduri, de la adopţii şi donaţii, până la voluntariat sau pur şi simplu să transmită mai departe mesajul nostru, acela că o lume cu animale de companie, în care ele sunt respectate, este o lume mai bună”, a declarat Anca Tomescu, reprezentant Adăpostul Speranţa.
„Tocăniţă pentru toţi Bobiţă”
„Tocăniţă pentru toţi Bobiţă” este o serie de evenimente, la care diferite persoane publice gătesc alături de ceilalţi vizitatori ai adăpostului, iar dincolo de pregătirea unor boluri cu mâncare scopul este de a promova apropierea de animale şi dezvoltarea unei societăţi prietenoase cu animalele de companie, în care câinii să fie trataţi ca membri ai săi.
La ediţiile anterioare au mai participat: Andi Moisescu, Virgil Ianţu, MM Stoica, legende ale sportului românesc, precum Marian Drăgulescu, Helmuth Duckadam şi Ana-Maria Brânză, dar şi actorul Marius Manole, Carmen Tănase, Ciprian Muntele, Silviu Iliuţă, Claudiu Cîrţână, Codruţ Kegheş „Dezbrăcatu” sau clubul Moto Soul Sisters.
Adăpostul Speranţa, o casă temporară în drumul câinilor către „acasă”
Adăpostul Speranţa salvează câini abandonaţi sau aflaţi în suferinţă, care mai apoi sunt trataţi, sterilizaţi şi microcipaţi în clinica proprie a adăpostului. Au parte de un mediu prietenos, cu acces la locuri de joacă, la spa şi la alte facilităţi. Ei rămân în adăpost până când este găsită o familie potrivită pentru fiecare, însă peste 200 dintre ei sunt câini seniori, cu şanse mici de adopţie, dar şi paraplegici, cu nevoi şi tratamente speciale.
În afară de o masă caldă, câinii din Adăpostul Speranţa au nevoie de familii. Cine nu poate lua acasă un prieten pe viaţă, poate adopta de la distanţă un câine din Adăpostul Speranţa, susţinându-l printr-o contribuţie lunară, pe care adoptatorul o stabileşte singur.
Adoptatorii de la distanţă sunt încurajaţi să viziteze periodic câinii adoptaţi, să interacţioneze cu ei, să petreacă timp împreună.
Mai multe detalii despre adopţie, inclusiv de la distanţă, voluntariat sau alte forme prin care poţi susţine câinii găsiţi pe www.adapostulsperanta.ro.