Lumea animalelor

Un bărbat a avut parte de o întâmplare inedită. Calul lui s-a întors acasă după opt ani. Ce reacție a avut stăpânul

Un bărbat a trăit o experiență neobișnuită după ce calul lui s-a întors acasă după opt ani de zile, fiind o surpriză pe care nu s-ar fi așteptat să o trăiască. Bărbatul a fost uimit când și-a reîntâlnit calul pierdut, după opt ani.

Animalul a fugit alături de o herghelie din rasa Mustang, în ultima drumeție a sa, iar opt ani mai târziu acesta se întoarce acasă, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Povestea pare science fiction, pare o scenă dintr-un film, când stăpânul și calul ajung să se reunească după atâția ani, pentru a petrece timp împreună, însă este una cât se poate de reală.

Calul întors acasă se numește Mongo

Bărbatul, Shane Adams, care locuiește în orașul Fielding din statul Utah, SUA, a relatat ceea ce a trăit, fiind drept caracterizată întâmplarea vieții sale.

În momentul în care Mongo a fugit cu ceilalți cai din rasa Mustang, animalul se afla cu stăpânul care campase în West Desert, în clipa în care a trecut herghelia de cai și Mongo s-a alăturat lor. Ulterior, calul lui s-a întors acasă după opt ani, atât a durat plimbarea.

Abia după ani de zile, angajații de la Biroul de Gestionare a Terenurilor l-au găsit pe Mongo într-o herghelie, l-au prins și i l-au returnat stăpânului. Bărbatul a spus că animalul se află acasă și „se comportă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”.

Au trecut ani de când Shane Adams nu și-a văzut calul iubit, pe Mongo, a spus el pentru KUTV. Stăpânul și calul au campat în deșertul de vest din Utah, când când o herghelie din rasa Mustang a trecut pe lângă ei.

El a făcut tot posibilul să își recupereze calul, alergând, în momentul în care Mongo a fugit după herghelie, cu speranța că-l va prinde din urmă. Calul a reușit să se alăture celorlalți cai chiar dacă fusese legat.

Stăpânul și-a căutat animalul timp de mai mulți ani

Shane l-a căutat timp de trei ani pe animal, dar fără niciun rezultat. Ulterior, a raportat dispariția calului Biroului de Gestionare a Terenurilor, dar pe măsură ce anii treceau, autoritățile i-au recomandat să uite, să se împace cu idea că nu-l va mai găsi și să meargă mai departe.

Bărbatul a fost extrem de surprins la aflarea veștii că autoritățile l-au găsit pe Mongo. Acestea i-au telefonat lui Shane să-l anunțe că au reușit să-i găsească calul.

La sfârșitul lui septembrie, oficialii Biroului au văzut o herghelie aflată pe un teren militar din comitatul Tooele, Utah. Au observat o diferență între ceilalți cai din herghelie și Mongo care  „ar fi făcut o mișcare ca și cum ar fi fost antrenat” , potrivindu-se descrierii pe care i-a făcut-o stăpânul în momentul declarării dispariției animalului.

Acum, Mongo, în vârstă de 18 ani, s-a reunit cu stăpânul său, la ferma lui. Singura schimbare pe care a sesizat-o stăpânul după opt ani de sălbăticie, este faptul că animalul este slab fizic.

„Este o nebunie. El încă se comportă la fel, este exact același cal”, a spus Shane Adams, potrivit publicației.

„Opt ani în care a fost sălbatic și se comportă ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic”, a mai adăugat bărbatul.

 

 

 

 

 

 

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

25 de minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri