Sari la conținut
Home » Un câine mușcăcios! Liderul de la Viena mușcat de mână!

Un câine mușcăcios! Liderul de la Viena mușcat de mână!

Un câine mușcăcios!

Un câine mușcăcios! Câinele președintelui Maia Sandu, pe nume Codruț, a mușcat liderul de la Viena de mână în timp ce acesta încerca să îl mângâie, potrivit unui articol publicat de Știrile TVR.

Pe lângă acest incident, președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a declarat că regretă decizia țării sale de a bloca aderarea României la Spațiul Schengen. Liderul austriac a menționat că speră ca, la următoarea solicitare de admitere a României în Spațiul Schengen, decizia guvernului de la Viena să fie revizuită.

Un câine mușcăcios!

Van der Bellen a dezvăluit că el personal a fost în favoarea primirii României în spațiul de liberă circulație din Europa.

Câinele Codruț a fost adoptat de Maia Sandu după ce a fost găsit în stradă. Lovit de o mașină și rămăsese fără un picior în urma accidentului.

Președintele a menționat că Codruț face parte din echipa prezidențială de aproximativ 7 luni.

În ciuda pierderii lăbuței, a reușit să se recupereze și să alerge bucuros în 3 picioare. După câteva luni de tratament. Maia Sandu a împărtășit aceste informații pe pagina sa de Facebook.

De ce sunt câinii agresivi?

  1. Un câine poate deveni agresiv atunci când se simte amenințat sau nesigur într-o situație. Aceasta poate apărea în contexte noi. În prezența unor persoane necunoscute sau în circumstanțe care îl fac să se simtă vulnerabil.
  2. Apărarea teritoriului: Câinii pot dezvolta un comportament agresiv pentru a proteja teritoriul sau familia. Aceasta este o trăsătură naturală de apărare.
  3. Durere sau disconfort: Un câine care suferă de durere sau disconfort poate deveni agresiv ca răspuns la senzațiile neplăcute. Este important să se identifice și să se trateze orice problemă de sănătate.
  4. Protectivitate față de resurse: Câinii pot deveni agresivi dacă simt că resursele lor, cum ar fi mâncarea, jucăriile sau spațiul, sunt amenințate sau atacate.
  5. Lipsa socializării: Câinii care nu sunt expuși la diverse situații. Oameni și alte animale în timpul perioadei lor de socializare pot dezvolta teama și reacții agresive în prezența noutăților.
  6. Stres sau anxietate: Câinii pot reacționa agresiv în situații de stres sau anxietate. Schimbările în mediu, rutina sau prezența altor animale pot contribui la aceste stări, conform g4media.ro.