Lumea animalelor

Un motiv în plus pentru care caii sunt superbi. Cabalinele ajută copii să treacă mai ușor peste obstacolele vieții

Mulți părinți au văzut diferența pe care o poate face terapia, mai ales cea în care sunt implicați caii. Aceasta reduce anxietatea, stresul și timiditatea. De asemenea, ajută la reducerea agitației și a sensibilității și le oferă copiilor o modalitate de a se conecta emoțional. Nu este vorba doar despre călărie și despre a învăța să ai grijă de cai, ci și despre construirea unor relații cu caii care pot dura o viață întreagă. Acea legătură dintre un copil și calul său este specială și este ceva ce nu poate fi înlocuit niciodată.

Caii simt când cineva are nevoie de ajutor. Pentru copiii care pot simți că sunt singuri, diferiți sau neînțeleși, cabalinele de terapie pot avea un impact extraordinar. Mulți copii sunt atrași de cai, iar legătura pe care o construiesc împreună creează o ancoră emoțională pe care micuții se pot baza pentru stabilitate. 

Caii îi ajută pe copii să se apropie

Un cal se va opri din tot ceea ce face pentru a se asigura că persoana de care este legat este bine. Terapia asistată de cai dezvoltă comunicarea. Copiii nu sunt întotdeauna experți în comunicare, iar cei care au dificultăți emoționale și comportamentale descoperă adesea că legătura pe care o construiesc cu un cal este transformatoare.

Caii încep să recunoască vocile și mișcările, astfel încât pot anticipa ceea ce vor oamenii. Acest lucru creează o conexiune aproape telepatică între copii și cai, care face mai ușor pentru ambele părți să comunice eficient fără a fi nevoie să spună nimic. Copiii nu știu întotdeauna cum să se exprime în cuvinte, dar calul învață să înțeleagă copilul pe baza expresiei faciale, a limbajului corporal și a tonului vocii.

Un cal de terapie este antrenat pentru a oferi asistență, sprijin și o experiență pozitivă pentru copiii care se confruntă cu provocări fizice, emoționale, mentale și sociale. Au fost expuși la toate tipurile de priveliști, sunete și experiențe. De asemenea, ei au, în general, semnificativ mai mult timp

Ce afecțiuni abordează terapia cu cai?

Sunt adesea folosiți în contexte terapeutice pentru a ajuta copiii să depășească provocările fizice sau emoționale. Beneficiile călăriei pot include creșterea flexibilității și a forței, reducerea nivelului de stres, un echilibru și o coordonare mai bune, îmbunătățirea posturii și o mai mare încredere în abilitățile personale. Din aceste motive, caii au fost implementați în regimurile de tratament.

Pot fi benefici pentru diagnostice specifice:

Anxietate: Conexiunea fizică dintre călăreț și cal îi ajută pe copii să se simtă în siguranță, ceea ce favorizează relaxarea. Mișcarea ritmică a călăriei ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de stres prin eliberarea de endorfine în creier, producând un sentiment de bunăstare.

Tulburarea de deficit de atenție: Caii sunt o bună terapie pentru copiii cu ADHD, deoarece ajută la îmbunătățirea concentrării, reduc anxietatea, stimulează stima de sine și cresc abilitățile sociale. Studiile au arătat că echitația poate îmbunătăți memoria, capacitatea de atenție și motivația copiilor cu ADHD.

Paralizie cerebrală: S-a demonstrat că lucrul cu caii oferă beneficii specifice pentru copii, inclusiv simetria și mișcarea musculară.

Tulburare de stres posttraumatic: Caii pot ajuta la relaxare și la distragerea atenției, care sunt două componente importante ale terapiei pentru traume. 

Un mod distractiv de a ajuta copiii

Caii oferă, de asemenea, un sentiment de siguranță, care este o altă parte esențială a recuperării după traume. Atunci când călărește un cal, corpul copilului se concentrează pe călărit mai degrabă decât pe traumă, acordând timp minții sale să iasă din mentalitatea bazată pe traumă și să învețe legătura dintre atingerea pozitivă și încredere.

Tulburări de dispoziție și de comportament: Copiii care se confruntă cu dificultăți emoționale sau comportamente problematice acționează adesea și au dificultăți în a face față provocărilor cu care se confruntă.  Terapia le poate permite să se apropie și să lucreze prin sentimentele lor într-un mod pozitiv și îi poate ajuta să empatizeze și să comunice cu ceilalți.

Caii sunt, de asemenea, curioși în mod natural, așa că vor să știe tot ce se întâmplă în jurul lor. Conștiința lor naturală se răsfrânge asupra copiilor. Aceștia sunt puternic influențați de mediul în care trăiesc, acesta fiind unul dintre motivele pentru care terapia cu cai este recomandată copiilor care se confruntă cu dificultăți în viață, fie ele fizice sau emoționale.

Terapia pentru copii este o modalitate excelentă și pentru adolescenți, pot dezvolta abilități sociale și de a învăța cum să interacționeze cu ceilalți. De asemenea, poate fi extrem de benefică pentru cei care au trecut prin experiențe traumatice. În același timp, călărirea cailor este o activitate distractivă care oferă, de asemenea, posibilitatea de terapie și de creștere individuală.

Recent Posts

9 rase de câini care se înțeleg perfect cu pisicile. O galerie foto absolut adorabilă

Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…

17 ore ago

Cățelul tău știe când cineva este rău cu tine și își amintește de asta

Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…

19 ore ago

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Cererea crescut semnificativ, iar piața neagră a explodat

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…

20 de ore ago

De ce își înfige pisica ghearele în diverse obiecte? Diferite gesturi și comportamente ale pisicii

Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…

21 de ore ago

Cluj: campanie gratuită de sterilizare câinilor și pisicilor cu stăpân

Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…

22 de ore ago