Din cuprinsul articolului
Un om de afaceri a fost prins cu un animal în valiză, care valorează peste un milion de dolari pe piața neagră, de către personalul aeroportului din München, în timp ce încerca să se îmbarce la bordul unui avion. Prețiosul animal este un aligator albinos, foarte rar.
Acest eveniment s-a petrecut luna trecută când, în valiza unui călător american a fost găsit un aligator viu, albinos, rar, însă a fost făcut public de către biroul vamal din München în urmă câteva zile, precizând că starea de sănătate a aligatorului care valorează peste un milion de dolari, este bună, fiind bine îngrijit, după ce a fost eliberat și transportat la un sanctuar de reptile.
Aceasta a fost depistată în valiză la punctul de control, fiind scanată cu raze X de către angajații aeroportului. Aceștia au chemat rapid vameșii și un medic veterinar, care au preluat animalul.
Reptila a fost găsită împachetată în folie alimentară, cu o gaură în dreptul botului, pentru a putea respira, potrivit ziarului Süddeutsche Zeitung din München. Potrivit publicației, viața animalului fusese în „pericol acut”, iar medicul veterinar i-a administrat un tratament aligatorului.
Autoritățile germane au demarat urmărirea penală împotriva bărbatului de 42 de ani care călătorea cu aligatorul, fiind suspectat că a încălcat legile locale privind protecția speciilor și bunăstarea animalelor, scrie presa.
Bărbatului i s-a dat voie să zboare spre destinația sa, Singapore, dar a fost mai întâi a trebuit să facă un depozit de garanție de zeci de mii de euro și să predea telefonul mobil la München, potrivit Süddeutsche Zeitung.
Oficialii vamali au declarat că un aligator albinos poate ajunge la prețuri de până la 75.000 de dolari în unele regiuni din lume, potrivit Süddeutsche Zeitung. Un expert în animale a declarat pentru The Straits Times că animalul poate fi vândut cu până la 1,4 milioane de dolari pe piața neagră.
Asia este principala destinație sau de tranzit a comerțului ilegal cu reptile, China și Malaezia fiind primele două țări în care reptilele vii sunt confiscate după ce au fost transportate de peste mări, potrivit celui mai recent Raport mondial privind criminalitatea împotriva faunei sălbatice realizat de Oficiul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate, sau UNODC.
Cu toate acestea, aligatorii nu se numără printre primele 10 specii comercializate pe piața neagră, crocodilienii reprezentând doar 7,6% din reptilele confiscate, conform UNODC.
Înainte de a trata pielea uscată a câinelui dumneavoastră, trebuie să determinați cauza principală. Dacă…
Un tânăr de 17 ani din comuna Petreștii de Jos, județul Cluj, a fost reținut…
Într-un caz neobișnuit, două pisici au fost internate la Spitalul Veterinar Universitar de Urgență din…
Polițiștii din județul Hunedoara au oprit recent un transport ilicit de câini și pisici care…
Într-una dintre cele mai cunoscute reclame Alpo din anii '80, actorul Lorne Greene proclama: „Danny…
Importanța pe care o acordăm momentului în care privim în ochii cuiva sau a ceva…