Din cuprinsul articolului
De Paște, tuturor ne place să ne răsfățăm cu ciocolată. Ouăle de Paște, cele umplute cu fondant și cuiburile de ciocolată sunt toate gustoase, dar pot fi periculoase pentru câini. Pe lângă lângă acest dulce aliment, există și alte câteva lucruri de sezon care pot fi dăunătoare pentru câinii noștri, inclusiv chiflele calde și o serie de bulbi și plante cu flori.
Un rezumat al pericolelor de Paște pentru câini
O serie de alimente și flori care sunt comune în preajma sărbătorile Pascale pot fi dăunătoare pentru câinele dumneavoastră. Printre acestea se numără:
Ouăle din ciocolată; chiflele calde și unele flori de primăvară, cum ar fi narcisele, lalelele și crocusul de primăvară. În preajma Paștelui, trebuie să acordați animalelor de companie mai multă atenție. Asigurați-vă că nu se strecoară din alimentele pe care nu ar trebui să le mănânce și nu uitați să țineți toate alimentele și florile periculoase la îndemâna labei.
Otrăvirea cu ciocolată este deosebit de frecventă în această perioadă a anului, în special din cauza cantităților mari de „ouă de Paște” care pot fi în jurul casei dumneavoastră. Ciocolata conține o substanță chimică numită teobromină, care poate fi otrăvitoare pentru câini, precum și pentru majoritatea celorlalte animale, inclusiv pisici, rozătoare și iepuri.
De ce este toxică ciocolata pentru câini
În general, cu cât ciocolata este mai închisă la culoare și mai scumpă, cu atât mai multă teobromină conține. Așadar, ciocolata neagră, bogată în teobromină, este probabil să fie mai toxică decât ciocolata albă, care conține foarte puțină.
Strugurii, stafidele, stafidele, coacăzele și sultaninele sunt toate toxice pentru câini și se crede că formele uscate ale acestor fructe sunt mai toxice decât strugurii. Prin urmare, în această perioadă a anului, este important ca pâinea încrucișată să fie ținute departe de câinii dumneavoastră.
În cazul în care patrupedul mănâncă orice cantitate de struguri sau de forme uscate ale acestora (stafide, sultanină sau coacăze), apelați la medicul veterinar pentru sfaturi. Chiar și cantități mici pot fi uneori dăunătoare pentru câini.
Vă gândiți să îi dați câinelui o parte din friptură?
Când vă așezați la masa de Paște, este plăcut să puteți împărți o parte din ea cu câinele dumneavoastră, dar este acest lucru în regulă și dacă nu, există o modalitate de a face acest lucru în siguranță?
Unele alimente servite în mod tradițional la cina cu friptură sunt toxice pentru câini, prea grase sau prea sărate pentru ei. Ultimul lucru pe care vi-l doriți este ca un răsfăț să le provoace o stare de rău sau să le provoace o vizită la medicul veterinar.
Câteva indicii și sfaturi despre cum să vă tratați câinele în siguranță la masa de Paște:
Consultați lista noastră de alimente care sunt otrăvitoare pentru câini. Dacă îi dați prietenul blănos o parte din mâncarea dvs., chiar dacă este „sigură”, dați-i doar o cantitate mică. Alimentele necunoscute pot deranja stomacul sau pot produce vânturi excesive și inconfortabile. Dacă îi dați orice fel de răsfăț, asigurați-vă că le reduceți masa pentru a le echilibra caloriile zilnice
Chiar dacă le dați mâncare pentru câini, sau dulciuri, asigurați-vă că nu le dați prea mult. Cantitățile mari de mâncare ar putea fi periculoase pentru ei, mai ales dacă faceți exerciții fizice la câteva ore după ce i-ați hrănit câinele.
Lucruri pe care trebuie să le spuneți medicului veterinar
Ce trebuie să faci dacă crezi că câinele tău a mâncat ceva ce nu ar fi trebuit. Dacă credeți că este posibil ca animalul de companie să fi mâncat, atins sau inhalat ceva ce nu ar fi trebuit, adresați-vă imediat medicului veterinar.
Lucruri pe care trebuie să le spuneți medicului veterinar. În caz de urgență, când este posibil, ar trebui să furnizați cabinetului veterinar informații cu privire la: la ce otravă credeți că a fost expus câinele dumneavoastră (de exemplu, ciocolată, ibuprofen etc.). Includeți orice nume de produs sau liste de ingrediente, dacă este relevant
Cantitatea la care este posibil să fi fost expus (de exemplu, 500 mg, 500 ml, o tabletă etc., chiar și aproximările pot fi utile). Când a fost expus câinele dumneavoastră la otravă (de exemplu, acum 5 minute, 5 ore sau 5 zile).
Este mai ușor pentru un medicul veterinar să îngrijească un câine otrăvit dacă este tratat mai devreme decât mai târziu. Dacă aveți îndoieli, nu așteptați ca câinele dumneavoastră să se simtă rău înainte de a cere sfatul.
Cum se utilizează aceste informații
Aceste informații sunt destinate să fie utilizate pentru a preveni otrăvirea prin conștientizarea anumitor otrăvuri, mai degrabă decât ca un document care să fie utilizat în caz de urgență. Dacă credeți că animăluțul dumneavoastră a fost otrăvit sau a intrat în contact cu substanțe potențial otrăvitoare, contactați imediat cabinetul veterinar local, informează thekennelclub.org.