Categories: Lumea animalelor

Un sat din România a fost invadat de porci mistreți. De teama unui atac, locuitorii se baricadează în case

Locuitorii din zona Borhanci sunt terorizați de porcii mistreți. Animalele sălbatice intră frecvent în gospodării și le produc pagube semnificative.

Animalele vin în turmă, localnicii au surprins grupuri chiar de 40-50 de exemplare. De teama unui posibil atac, locuitorii se baricadează în case.

Locuitorii sunt terorizați de porcii mistreți

Vin în turmă. Au fost zile când am văzut 40-50 de mistreţi venind spre casele din zona Borhanci. Stau, de obicei, în zona fostei livezi de pruni de la Palacsay şi vin până la casele din Borhanci. După lăsarea serii, pur şi simplu nu mai ieşim din casă de teamă să nu fim atacaţi de aceste animale sălbatice” a precizat unul dintre localnici.

În aceste condiții, președintele Asociației Județene a Vânătorilor și pescarilor Sportivi, pe numele său Dan Ionescu, explică faptul că pentru moment situația nu poate fi rezolvată cel puțin până pe 1 iunie dat fiind faptul că nu este sezon de vânătoare.

„Noi nu avem încă sesizări scrise din partea oamenilor. Ştim despre existenţa mistreţilor, dar acolo sunt demult mistreţi, am şi recoltat dintre ei. Acum, probabil, după ce au mai fătat scroafele, să fie şi purcei. Însă sezonul de vânătoare este cam încheiat, nu se poate recolta decât masculul şi suntem cam încolţiţi cu treaba asta, până se deschide sezonul, la 1 iunie. Apoi, se pot recolta, pe baza noilor cote de recoltă, alte exemplare. Până atunci, nu prea avem ce să le facem”, a declarat Dan Ionescu.

Numărul exemplarelor de mistreți este cel optim

Totuși, Ionescu subliniază faptul că numărul de mistreți nu este exagerat, iar în anumite zone numărul de exemplare este mai redus decât numărul optim.

„Pe unele zone sunt mai puţini mistreţi decât ar trebui, fiindcă există şi focare de pestă porcină africană. Nu sunt mai mulţi de cât erau acum doi ani, de exemplu, a scăzut numărul mistreţilor. Noi avem în gestiune 17 fonduri de vânătoare din 56 care sunt în judeţ.

În judeţ sunt, probabil, 1.000 şi ceva de mistreţi. Pe fondurile noastre sunt peste numărul optim, dar suntem obligaţi să le menţinem la numărul optim sau peste, fiindcă, dacă scad efectivele sub numărul optim, înseamnă că nu ne facem bine treaba”, a adăugat Dan Ionescu, citat de G4 Media.

Recent Posts

Marley, pisica anului 2024. Sprijinul emoțional al fameilor traficate: „este un exemplu minunat al puterii iubirii”

Marley, pisica anului 2024,  despre care se spune că  are „darul incredibil al empatiei” ajută…

5 ore ago

Picki, îngerul salvator care și-a salvat stăpânul cu deficiențe de auz în urma potopului din Galați

Povestea lui Ionuț din județul Galați, salvat din calea viiturilor de cățelul său Picki, este…

6 ore ago

Misiune deosebită pompierilor: cățel salvat de sub dărmături într-o zonă inundată din Galați

Cățel salvat de sub dărmături. În satul Slobozia Conachi, afectat grav de inundații, pompierii din…

7 ore ago

Parteneriat între două mari companii: împreună pentru promovarea responsabilității față de animale

 Organizația Eduxanima și Fressnapf România au format un parteneriat strategic pentru a promova protecția și…

8 ore ago

Blondul din Berceni, motanul care se plimbă pe la geamurile bucureștenilor din cartier

Povestea Blondului din Berceni, un motănel fără adăpost, a captat atenția comunității online din București.…

9 ore ago

Caz cutremurător / Acuzații deosebit de grave aduse unor doi copii din Prahva, de 13 și 15 ani: suspectați că au ucis cu cruzime patru pui de câine.

Tragedia  s-a petrecut într-o localitate din județul Prahova, unde doi copii, cu vârste de 13…

10 ore ago

Parteneri