Categories: Lumea animalelor

Unde-s doi puterea crește! De ce e bine ca pisica ta să aibă un partener de joacă

Unde-s doi puterea crește! Decizia de a adopta o pisică este adesea un moment incitant, dar poate avea urmări neașteptate dacă ne grăbim. Puii de pisică necesită multă grijă și atenție din partea noastră. Pe de altă parte, este o plăcere să-i vezi crescând, jucându-se prin casă, chiar dacă uneori fac și mici „prostioare”.

Uneori este mai bine să adoptați doi pisoi, chiar dacă aveți deja o pisică în casă. Există mai multe motive pentru acest lucru, majoritatea dintre ele fiind practice.

Unde-s doi puterea crește!

În primul rând, salvați două vieți în loc de una. Dacă este sezonul reproducerii, veți avea ocazia să aduceți acasă mai multe pisici care, dacă rămân pe stradă. Pot avea condiții de viață nu foarte plăcute, mai ales în condițiile meteorologice actuale, când inundațiile sunt din ce în ce mai frecvente.

  1. O singură pisică se plictisește repede

Dacă adoptați o singură pisică și o lăsați singură în casă, aceasta se plictisește și începe să facă tot felul de năzbâtii. Pe de altă parte, și doi pisoi pot strica ordinea obișnuită a casei, dar cel puțin vor avea o evoluție echilibrată și nu se vor plictisi niciodată, mai ales dacă sunt frați.

  1. Un pisoi poate „scoate untul” dintr-o pisică mai în vârstă

Contrar aparențelor, pisica care vă ține companie de câțiva ani va accepta mai ușor doi sau mai mulți pisoi decât unul singur. Dacă este singur, un pui de pisică își va căuta tot timpul un partener de joacă și își va descărca energia abuzând de răbdarea pisicii „gazdă”.

În timp, în locul unei relații normale, cei doi vor ajunge să se ocolească sau să fie violenți unul cu celălalt. Este mai sigur să adoptați doi sau mai mulți pisoi care să se joace împreună și să lase veteranul familiei în pace.

  1. Doi pisoi se vor „dresa” reciproc

Puii de pisică învață prin puterea exemplului, copiind comportamentul celorlalți. Dacă unul dintre pisoi observă comportamentul adultului atunci când folosește litiera, și celălalt pui va face la fel.

Joaca pisicilor le ocupă o bună parte din zi și este esențială

  1. Se hârjonesc, deci au o dezvoltare normală

Joaca pisicilor le ocupă o bună parte din zi și este esențială pentru dezvoltarea lor în condiții optime. Cu ajutorul jocului, ei își pot descărca energia și pot dezvolta abilități importante. De asemenea, jocul îi ajută să socializeze și să învețe limitele.

  1. Pentru un temperament echilibrat

Introducerea unui alt pisoi în casă poate fi un moment critic. Veteranul casei este la început uimit de noul venit și uneori se retrage, evident nemulțumit de apariția intrusului. Aducând două feline în casă în același timp, ele nu se vor plictisi și nu vor deveni geloase.

  1. Evitarea mofturilor

Dacă aveți dificultăți în a-i schimba dieta unui singur pisoi, având doi pisoi care împart totul, inclusiv hrana, poate face acest proces mai ușor. Curiozitatea este unul dintre cele mai bune motive atunci când vreți să aflați de ce este în stare o pisică.

Puneți în bolul uneia dintre pisici mâncarea cu care a fost obișnuită, iar în castronașul celeilalte un nou fel de mâncare. Prima dintre ele va adulmeca la început și va sfârși prin a mânca din același castron cu vecina ei.

Joaca este obositoare

  1. Nu există pernă mai bună decât o alta pisică

Joaca este obositoare. Nu de puține ori pisoii se culca acolo unde îi prinde oboseala. Fără să-și mai caute patul. Atunci cel mai bun așternut devine partenerul de joacă.

De obicei, îi vedem dormind unul peste altul. Iar această imagine este una dintre cele mai înduioșătoare dintre toate.

  1. Prieteni pentru o viață

Experiența arată că doi pisoi care au crescut împreună au șanse să ajungă prieteni „pe viață”. Deși adesea au mici neînțelegeri, cei doi se vor obișnui unul cu celălalt și vor putea fi văzuți adesea toaletându-se reciproc, jucându-se sau mâncând împreună. Nu-i bruscați atunci când fac năzbâtii prin casă!

Cu timpul, ei își vor găsi un teritoriu al lor în casă și astfel veți putea conviețui fără să vă deranjați reciproc. În plus, vor avea o dezvoltare armonioasă, fără dificultăți comportamentale care, în timp, să vă pună pe gânduri, conform eva.ro.

Recent Posts

Fiecare semn astrologic are propriul animal spiritual – află care este al tău

Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…

2 zile ago

Zonkey, animalul hibrid care are o mamă măgăruș și un tată zebră

Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…

3 zile ago

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

3 zile ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

3 zile ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

3 zile ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

3 zile ago

Parteneri