Categories: Lumea animalelor

Urşii au coborât și azi în localițăți

Urşii au coborât şi astăzi în câteva zone locuite din ţară. O situaţie inedită este în Sălaj, judeţ unde mai rar apar astfel de animale. Urşii au intrat în mai multe gospodării din localitatea Huta. Corespondentul RRA, Adrian Lungu, fost la faţa locului şi a aflat de la săteni ce pagube au provocat.Reporter: Aţi mai avut urşi aici, în localitate, până acum?Sătean: N-o fost! Numai anu’ ăsta o venit, să intre să vină în sat! Până acuma, nu!Sătean: I-a rupt lui gardu’ şi a intrat prin curte, o coborât pe uliţa asta în jos şi o rupt poarta şi a intrat la stupina. Nu mi-am dat seama că a fost în noaptea aia. Câinele a lătrat foarte mult, am ieşit afară, l-am strigat, dar nu mi-am dat seama că e ursul, pentru că niciodată nu am avut aşa ceva pe aici. Pe la 11:30 noaptea s-a auzit gălăgie, o bătut câinii. Am observat că gardul era rupt şi o dispărut de acolo curci, găini.Reporter: Şi nu vă e teamă să vină urşii aici, la dvs?Sătean: Mi-e teamă, dar ce să facem? S-a mobilizat aici. Avem pe unul care are puşcă de vânătoare… O tras ca să-l sperie. Nu mai e hrană sau poate că i-au deportat de unde, i-o dus undeva şi i-o instalat aici.Sălăjenii din localitatea Huta au solicitat de urgenţă sprijinul autorităţilor, fiind dispuse măsuri de capturare prin tranchilizare şi mutarea urşilor în zonele de unde se presupune că au venit. Totodata, locuitorii din Bistriţa şi Jelna au fost avertizaţi astăzi prin sistemul Ro-Alert că au fost observaţi trei urşi.  Populaţia este sfătuită să ia măsuri de protecţie şi să nu se apropie de animalele care coboară în sate.

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

25 de minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri